Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää itselle ja yhteiskunnalle

On tärkeää, että elämän ja tekemisen voi tuntea arvokkaiksi myös työelämän ulkopuolella. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa yhteiseen hyvään ja saada tunnustusta, olla arvostettu osa yhteisöä ja saada onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemuksia. Itselle Irti Huumeista -perhe ja muutkin vapaaehtoistehtäväni ovat tuoneet tätä iloa elämääni jo vuosia. Opiskelijana ja vapaaehtoistoimijana sain arvokasta kokemusta ammatilliseen kasvuuni sekä näyttöjä kokemuksestani toimia huumeita käyttävien ja heidän läheistensä kanssa. Tuon ajan koulutustodistukseni ja vapaaehtoistoiminnasta saamani toimintatodistukset ovat olleet arvostettuja työhaussa. Myöhemmin sain jakaa tietotaitoani uusille opiskelijoille ja vapaaehtoisille.

Vapaaehtoistoiminta muuttaa ihmistä hyvään suuntaan, ja vapaaehtoistoiminta muuttuu ihmisten mukana. Irti Huumeista ry:ssä erityisesti läheistyö ja kokemusasiantuntijatoiminta kehittyvät, koska vertaistuella on tutkitusti voimaannuttava vaikutus. Vertaistukea voi antaa myös Irti Huumeista -puhelimessa tai -chatissa, toimimalla tukihenkilönä tai ohjaamalla läheisryhmiä. Halukkaat voivat kirjoittaa Taite-lehteen ja toimia messuilla. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle löytyy sopiva tehtävä.

Yhdistyksellemme tärkein tavoite on tuen saanti ja hoitoon pääsyn helpottaminen ihmisoikeuksien mukaisesti. Tätä työtä teemme yhdessä niin joka kunnassa, maakunnassa kuin valtion tasolla.

Yhteisyyden tunne ja toiminnan merkityksellisyys ovat vapaaehtoistemme mukaan tärkeitä syitä jatkaa toiminnassa. Meininki on mukavaa ja nauru on herkässä, mutta älä tulkitse sitä väärin. Toimimme yhdessä tosissamme, jotta huumehaittojen kasvu yhteiskunnassamme saadaan kääntymään laskuun ja hoitoon pääsyä helpotetaan.

Kutsun sinut lämpimästi mukaan vapaaehtoistoimintaamme ja kiitän upeita, osaavia koulutettuja vapaaehtoisiamme tärkeästä toiminnasta. Yhdessä me voimme muuttaa maailmaa.

Iloista vapaaehtoisten päivää. Vapaaehtoinen, olet arvokas.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu