Äiti, miksi tuomiokirkko?

 

1959

 • Katsopas lapsi, tuo on tämän kaupungin nähtävyys, tuomiokirkko!  Eikös olekin mahtava rakennus torneineen ja kelloineen!
 • Joo, onhan tuo aika iso ja korkeakin.  Mutta miksi sen nimi on tuomiokirkko?  Onko se samanlainen tuomiopaikka kuin meidän kaupungin raastupa? Siellä kun tuomitaan, ne pannaan rautoihin ja viedään linnaan istumaan. . .
 • Ei, ei tämä ole samanlainen laitos. Tuomiokirkko on vain nimi, niinkuin tuomiorovasti ja tuomiokapituli.  Sinä nyt et voi ymmärtää. ..
 • No en kyllä tosiaan ymmärrä!  Miksei se voisi olla Armokirkko taikka Ystäväkirkko? Ollaanko kirkossa tuomiolla, onko siellä erikoistuomareita?
 • Kuule lapsi, usko nyt vain, että se on pelkkä nimitys sille kirkolle, eikä lasten pidä liikoja kysellä…
 • Äiti, pyhäkoulussa opetettiin ettei saa ruveta tuomariksi toisille ihmisille.  Se Jeesuskin armahti niitä synnin teille sortuneita,  sanoi että saatte anteeksi.  Se jelppasi sitä naistakin, jonka se ukkoporukka halusi kivittää kuoliaaksi.  Sitten se meni niiden syntisiksi leimattujen taloihin ja päästi niitä vapaiksi pahoista tavoistaan ja teoistaan. Onko näillä tuomiokirkoissa eri Jeesus?
 • Voi lapsikulta! Sinä nyt et ymmärrä näitä isojen ihmisten asioita!
 • En tosiaan ymmärrä, siksihän minä kysyn!  Kun se Jeesus armahti sitä toista roistosetääkin joka oli naulattu ristille Jeesuksen viereen…
 • No se murhamies katui tekeleitään kuolinhetkellä, eikä katuvaa voi tuomita.
 • Äiti, tarkoitan sitä, että keitä ne tuomokirkoissa tuomitsee?  Ja minne vankilaan ne tuomitut lähetetään?
 • Kuules lapsi pieni, sulla on ihan liikaa kysymyksiä.  Olet niin pieni, ettet ymmärrä aikuisten asioita.  Ei lasten pidä liikoja kysellä.
 • Äiti kyllä se Jeesus sanoi, että antakaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estelkö heitä.  Se siunasi lapsia ja sanoi että ne ovat Jumalalle kelpaavia.   Ja että niitten enkelit ovat koko ajan hereillä. Mullakin on siis sellainen enkeli?
 • Hyvä on, on sulla enkeli,  mutta sinun pitää kasvaa isoksi että ymmärrät näitä asioita.
 • Äiti, kyllä mun päänuppi toimii, olen luokkani priimus joka aineessa. En mä mikään tollo ole!
 • Kyllä, kyllä. Mut unohda nuo jutut,  ja mennään jätskille ja sirkusta katsomaan! Näet siellä vaikka mitä!  Pääset karuselliin ja kummitustelttaan,  ja taikureita tapaamaan.  Ajattele sitten isona noita asioita.
 • Kiitos äiti. Jätski sopii! Mennään vain sirkukseen, mutta varmasti ajattelen näitä tuomioasioita isona.  Aion tonkia esille kaikki jutut ja vastaukset. Luen Raamatunkin sataan ja tuhanteen kertaan.  Jos en sieltä löydä Tuomiokirkkoa, niin sitten vastaan sulle. Jos oot elossa?

2009 . .

Ei löytynyt Raamatusta tuomiokirkkoa. Ei luvallisia Ihmis-Tuomareita.  Mutta luvattomia, laittomia ihmisten Tuomareita. Harhaopettajia ja eksyttäjiä. Kristiuskon väärentäjiä.  Niitä löytyi. Pilvin pimein.  Raamatun  Sanan valo oli pimentynyt.  Ihmiset olivat sen sotkeneet, sammuttaneet. Ottaneet tilalle Omia Oppejaan. . .

2019 . . .

Näkyi kaikenkarvaista väkeä. Toiset pilkkasivat: ei ole Jumalaa!  Uskonto on uhrimagiaa! Raamattu on satukirja.  Uskovat ovat tärähtäneitä, jälkeen jääneitä. Raamattu pitää poistaa pois. .

Sitten näkyi kuin käsiraudoissa olevia vankeja. Syyllisyyden ja synnin siteissä olevia. Nämä pelkäsivät tuomaria ja tuomiokirkkoja.  Vihasivat niitä.  Sitten näkyi kärsiviä ja köyhiä, sairaita, ja maahan masennettuja ihmisiä. Sorrettuja, hyvinvoinnista pahoinvointiin pudonneita, pudotettuja.

Myös näkyi Vapahtaja, Jeesus Kristus, Armahtaja. Hän ei ollut tuomiokirkossa.

Hän oli saanut kenkää, saanut porttikiellon monissa kirkoissa ja uskonsuunnissa. Ihmiset olivat ottaneet ylivallan. He hallitsivat, tuomaroivat. Eivät ottaneet todeksi Jeesuksen opetuksia.

Siellä Hän näkyi – Jeesus, syntisten ystävä – auttaja.  Siellä – tuomiokirkkojen ja muiden sellaisten ulkopuolella.  Siellä Hän liikkui.  Armahti, paransi, sitoi särkyneitä sydämiä, antoi syntejä anteeksi. Päästi tuomion ja pelon alta. Antoi yhdenvertaisen ihmisarvon, lahjaksi.

Mutta sitten? – Ken elää – se näkee!

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu