Avoin kansalaiskirje presidentti Sauli Niinistölle

Arvoisa tasavallan presidentti Sauli Niinistö

 

Samalla kun toivotan kaikkea parhainta alkaneena uutena vuotena, sekä Teille, että viehättävälle puolisollenne rouva Jenni Haukiolle ja Aaro-pojallenne, pyydän saada esittää ajatuksiani?

 

Syitä ja pahoittelut

Eräs syy tähän postaukseen on se, että arvostelin Teitä äskettäin julkisissa kirjoituksissani sellaisella tavalla, jota on pidettävä moitittavana.  Se kuului ala-arvoiseksi määritettäviin ”takapihan nurkkapuheisiin”.   Se oli vastoin pitkäaikaista periaatettani. –  Sitä, että jos on sanottavaa, se tulee tehdä reilusti face-to-face, edessäpäin. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät että olen jopa inhorealistisen suoraviivainen naiskansalainen – – joka rohkenee esittää asiansa, olkoon vaikka valtakunnansyyttäjä taikka presidentti.

Nyt siis eksyin arvostelemaan Teitä. Kimmoke oli Uuden Vuoden puheenne eräs osa.

Pahoittelen ja pyydän anteeksi, että erehdyin kritisoimaan Teitä ns. takapihan kulisseissa. Se ei ollut reilua. Paljon oikeusjärjestelmässämme eläneenä ja kokeneena pidän tärkeänä myös arkielämässä tätä vanhaa sääntöä: audiatur et altera pars!  

Kritiikkini (Teitä koskeva) löytyy websivustoltani SANANVAPAUS. https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/?page_id=237) Harkintani perästä totean, että minkä kirjoitin, sen kirjoitin. En siis poista sitä. Koska se on osa sitä kontekstia, jonka ydinteema oli – on – rokotusasiat.

 

Kulissipulinoista avoimeen suoraan linjaan?

Nyt siis kirjoitan avoimeen ja suoraan tapaan.  Se liittyy adekvaattisesti em:uun rokotusasioiden teemaan. Kyseessä ovat laajat akuutit ja aktuellit ongelmat, joissa me suomalaistallaajatkin olemme ja elämme. Korona`?  Rokotukset?

 

Koronapainajainen – rokotusasiat?

Jos sallitte muistuttaa, viime kevättalvella koetitte tsempata kansalaisia seuraavan tekstin tasolla:

Me olemme kohdanneet mahdottoman. Mutta tämä pirulainen on voitettavissa. Me nujerramme sen. Jos me tämän mahdottoman, ja kun me tämän mahdottoman nujerramme, niin kannattaa muistaa, että sille joka mahdottoman voittaa, on kaikki mahdollista – kaikki se hyvä, mitä elämä tarjoaa. ”

Lähde: https://www.presidentti.fi/uutinen/presidentti-niinisto-sille-joka-mahdottoman-voittaa-on-kaikki-mahdollista

 

Nyt on käynyt täysin selväksi, ettemme me ihmisvoimin, emme edes lääketieteen keinoilla kykene voittamaan tätä vihollista, jonka te ”pirulaiseksi” nimesitte?  Virus tuottaa yhä uusia mutaatioita, variantteja, joiden tartuttamiskyky on entistä pahempaa. Afrikasta, Britanniasta, Brasiliasta lähteneet virusmutantit. Virukset eivät tottele ihmisiä. Ne ovat meitä monta askelta edellä, ihmiset koettavat vain ensiapua. Niinkuin palokuntalaiset käyvät erillisten palopesäkkeiden kimppuun. Emme siis ihmisvoimin tule voittamaan tätä sotaa.

 

Rokote- rokote-rokote!

Kun korona äityi laajaksi epidemiaksi, alettiin vannoa rokotteen nimiin. Väitettiin, että kun rokote saadaan, silloin ongelmat ratkeavat. Päästään takaisin normaaliin elämään. Onko näin?

Ikävä kyllä, kaikki käytettävissä olevat faktat kertovat, ettei rokote (rokotteet) ole tyhjentävä vastaus koronavirusasiassa. (Vrt mutaatiot.) On väitetty, ettei tämä nyt käyttöön otettu rokotetyyppi (mRNA) edes takaa suojaa tartunnalta. Että se olettavasti lievittää viruksen aiheuttamia oireita kehossa? Se, antaa (oletetusti) jonkinlaisen suojan, muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen.  Entä sitten? Uudet variantit edellyttävät uusia täsmärokotteita. Niinhän on kausiflunssankin asiassa.

Muuntunut virus edellyttää uutta rokotetta. Ihmiset joutuvat rokotekierteeseen?  Niinkuin antibioottikierteet.

 

Rokote ei ole ratkaisu?

Vaikka rokote (rokotteet) ei ole kaikkivoipa ratkaisu tähän koronavitsaukseen, se on toki osa strategiaa, osa sitä asearsenaalia – jota koronasodassa on kovasti hehkutettu.

Koronan tiimoilta globaali maailma on noidankehässä. Virukset ovat ihmisiä nopeampia ja ovelampia. Ne ovat monta askelta edellä.

Kun ihmisille menee jakeluun se, ettei rokote olekaan mikään hokkus-pokkus-täsmäase, joka veisi takaisin entiseen onnelaan, tämä synnyttää lisää ahdistusta ja masentaa. Suuri osa ihmisistä kun pani täyden luottamuksensa niihin lupauksiin, että kun ”rokote tulee, se ratkaisee ja päästään normaaliin elämään”. Moni pani tähän toivonsa, kuin pelastavaan jumalaan? Ja nyt?

Todettakoon tässä, etten itse ole minkään salaliittoteorioiden agendassa. Enkä ole rokotevastainen, vaan rokotekriittinen. Ne ovat kaksi eri asiaa.

 

Presidentin rooli?

Voin hyvin ymmärtää, että Te,  kansan ja kansalaisten asioista huolissanne, lausuitte Uuden Vuoden puheessanne tämän kehotuksen. Suosititte että kaikki kansalaiset ottavat rokotteen.

Tämä oli se lausahdus, johon tartuin, ja josta syystä Teitä arvostelin em:ssa kirjoituksessani. Moitin sitä, että te presidentin roolissanne lausuitte sellaista, joka ei ymmärtääkseni kuulu toimenkuvaanne? Terveysasioissa on käytettävä tietoa ja harkintaakin. https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/?page_id=237

 

Koko kansan presidentti?

Ymmärrän, että tehtävänne näinä aikoina, tämän kaiken keskellä on enemmän kuin haastava? On kunnioitettava ajatus, olla koko kansan presidentti. Ja onkin niin, että presidentti-instituutio nauttii laajaa kansansuosiota. Niinkuin kuninkaiden Hovitkin. Muodollisessa ja seremoniallisessakin statuksessa, kutistuneessa vallankäytössä ne edustavat ihmisille sitä jotakin? Sisimmässään monet ihmiset kysyvät johtoa, johtajuutta? Niinkuin lammaslauma paimentaan?

Rationaaliset ja relevantit viitekehykset huomioiden on lähes mahdotonta olla koko kansan presidentti niin, että se olisi kattavasti kaikkien mieleen?  Suomalainen monipuoluejärjestelmäkin huomioiden. Itse olen aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, pasifisti.

 

Lopuksi

Tehtävänne on haasteellinen. Siksi tarvitsette voimia ja viisautta, joita Luoja Teille suokoon!

Vaikka kätenne ovat sidotut, toimenkuvanne rajattu, joudutte sorvaamaan sanoja, etsimään konsensustakin? Kaikesta huolimatta kehotan: Olkaa rohkealla mielellä!

Rajoitukset huomioiden läsnäoloanne kaivataan. Samassa veneessä kun seilaamme.

Aina voi olla ihminen ihmiselle – ihmisten presidentti. Sellainen, jolla on laajaa ymmärrystä. Siihen Teillä on hyvät taustavalmiudet! Koulutus, elämänkokemus, iän tuomaa kypsynyttä tasoa.

Selvää on, ettemme ihmisvoimin voi voittaa kaikkia vaikeita asioita tässä maailmassa. Kansamme sai kestää talvisodan ja jatkosodan kurimusta, viisi vuotta. 1939-1944. Sitkeyttä tarvittiin. Kärsimyksen, puutteen, kuoleman ja kurjuuden keskellä.

Silloin rukoiltiin. Jopa presidentti kehotti kansalaisia rukoilemaan. Apua – Häneltä – jolle ainoastaan on kaikki mahdollista.  Nykyisin lähes  kaikki konservatiiviset arvot ja eettisyys on määritetty roskatuotteiksi. Raamatut haluttaisiin polttaa rovioilla, kuin mitkäkin noituuskirjat keskiajalla. Raamattuun uskovat tahdottaisiin vaientaa, sulkea jopa vankiloihin?

Tämä aika on täynnä latistavia seikkoja. Silti elämä ja inhimillisyys kutsuvat meitä ylöspäin!

Eräs yhteinen asia on – inhimillisyys. Kaiken maailman kovuuden ja pahuuden keskellä on aina toivoa, ellemme kadota ihmisyyttä!

Julkistan tämän kirjeeni. Ehkä joku presidenttihovin lakeijoista tämän Teille välittää?

 

 

Ystävällisin terveisin,

kunnioittavasti,

siunausta toivottaen

 

Maijaliisa Hiekkanen

Suomen kansalainen

Maijaliisa Hiekkanen

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. * Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni elämässä. MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". ---------------------------------------------------------- Minut löytää mm. kotisivuilta * https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/ ( SANANVAPAUS) * http://elamanlaulu.com/ (Musiikkipalvelu) * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu