Iloisia uutisia (12) – Vapaaksi kuoleman ja helvetin pelosta!

Osa 12 / 1

Edelliset osat 1-11, blogiluettelossa 25.8.2020 – 4.10.2020

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/mlhie2/

 

 

Ilosanomaa vapaudesta, vapahduksesta!

Kuten jokainen Raamattua (jonkin verrankin) tunteva muistaa jouluevankeliumista, Herramme Jeesus tuli vapahtamaan ihmisiä synnin, paholaisen ja kuoleman vallasta!

Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra, Daavidin kaupungissa!”

( Luukas 2:11, KR1938)

Tämä ilosanoma annettiin ensin juutalaisille, ja heidän perästään koko maailmalle, kaikille kansoille.

Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” (Markus 16:15-16, KR1992)

 

Kuoleman ja helvetin pelko?

Ihmisiä on kautta ihmiskunnan historian sitonut eräs pelko? Kuoleman pelko. Sekä se, mitä on kuoleman perästä?  Sen pelon merkit näkyvät primitiivisten kansojen keskellä. Heillä on taikauskoa, erilaisia rituaaleja, maagisiakin temppuja.  Niiden avulla on yritys lepyttää erilaisia ”jumalia” – joita kaikilla kansoilla on aina ollut! – On veden ja tulen ja rakkauden ja koston ”jumalia”, jne. Jumalia joka lähtöön. Muinaissuomalaisilla oli Ukko ylijumala, Tapio metsän jumala, Ahti veden jumala, jne. Jne.

Kuoleman ja tuntemattoman pelko on siis ihmisen vakiovarustus. Varsinkin se pelko, MITÄ on kuoleman rajan tuolla puolella?

Ollessani kerran suorittamassa musiikkipalvelua eräissä hautajaisissa ja muistotilaisuudessa, muuan hautajaisvieras puhui kahvipöydässä: ”Olen jo paljon yli 90 vuotias ja olen olen koko elämäni ajan pohtinut, mitä on kuoleman jälkeen?”

Siinä se asia on sanottuna. Tätä kiperää kysymystä monet ihmiset torjuvat. Käyttävät erilaisia defenssejä. Keksivät omien korviensakin välistä selityksiä, joilla ei argumentteja, ei todisteita. – Ei ole helvettiä. – Mihin puu kaatuu, siihen se maatuu! (Huom. ihminen ei ole puu..) Joidenkin taholla helvetin pelko on niin rankkaa, että se nousee voimakkaina affektioina, jopa aggressiviisuutena julki? Vihapäissään voidaan kirjoittaa: Kammottavia äijiä nuo Jeesus ja Paavali.”

 

Kadotuksen pelkoa?

Kadotuksen (ja kuoleman pelko) voi olla sitä luokkaa, että ihminen saattaa kadottaa jopa rationaalisen tason?  Tunnetason statuksessa normijärkinenkin malli hukkuu?  Nousee fanaattista esitystä. Palturipuhettakin. Jopa on nähty kuinka ateisti tai skeptikko alkaa puhua omaa ”aatettaan” vastaan! Alkaa puhua, siteerata ja ”opettaa” (!) uskonasioista, Jumalasta, Jeesuksesta, Raamatustakin. Ambivalenttia, absurdia?

Miksi edes mainita ”Jumalasta”- jos kerran Häntä ei ole? Miksi siteerata joitakin Raamatun jakeita, jos se kerran ei  (muka) ole Jumalan ilmoitusta?  Miksi solvata Jeesusta, Paavalia? Kas siinähän se juuri näkyy? Se pinnan alla jäytävä. Pelko?

  • Jospa Jumala sittenkin on olemassa?
  • Jos onkin se kadotus, helvetti? Tuonela, haades…?
  • Minun on siis jopa viimeisillä voimillani taisteltava sitä vastaan! Väitettävä. Omilla voimillani.
  • Voinhan minä vaikka ”voittaa Jumalan” kun oikein muskeleilla satsaan, karjun ja…

 

Paholaisen kirjeopiston kasvatusta?

Niinpä niin? Juuri kadotuksen ja helvetin pelko saa ihmiset (ateistitkin) aktivoitumaan.

On käynnissä verbaalinen sota. Retoriset puheiden agendat. Sellaiset, jotka väittävät, ettei ole jumalaa. Alkaa taistelu kynsin hampain!

Hullu sanoo sydämessänsä: ”Ei ole Jumalaa”. (psalmi 53:2, KR1933

Okei? Jos ei kerran ole Jumalaa, miksi kiihkoilla ”olematonta vastaan”? Ei tyhjää vastaan tarvitse väitellä. Mutta? Viisas Salomo jo lausui yli 3000 vuotta sitten: ”… myös iankaikkisuuden Hän on pannut heidän sydämeensä…” ( Saarnaaja 3:11, KR1933)

Siinä se on sanottu. Jumala puhalsi ihmiseen ”hengen” – osan ikuisesta olemuksestaan.

Ja vaikka ihminen olisi pohjiaan myöten paatunut, hän ei aina voi sammuttaa sitä Jumalan ääntä. Omatunto todistaa. Pikkiriikkinen piste jossakin sisimmän sopukoissa sanoo, mitä?

On siis outoa että ne jotka kieltävät Jumalan, pilkkaavat Raamattua, ryhtyvät kuin ”opettajan” rooliin? Eivät itse tunne Raamatun sisältöä? – mutta plagioivat erilaisia tekstejä, joissa lemuaa paholaisen kirjeopiston hajua. Koettavat manipuloida eksyttävillä aatteilla ihmisiä! Valheilla.

Onneksi tällaiset pahuuden pikakurssitukset Raamatun sanasta kaatuvat aina omaan mahdottomuuteensa!  Siksi? Että ne ovat läpinäkyvää valheellisuutta, niinkuin saippuakupla, joka kyllä kimaltaa kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta poksahtaa rikki hetkessä.

Perusongelma on se, että Raamatun sisällön käsittämiseen tarvitaan ”oikea avain”. Tämä avain on Jumalan antama Pyhän Hengen voima ja viisaus.  Silloin, kun ihminen omalla järkivalollaan koettaa selittää ja ymmärtää Raamatun sanaa, se on samaa kuin ”tiirikoiminen”. Jumalan salaisuudet ovat ja pysyvät salattuina!

 

Raamatun opetukset tuonelasta, kadotuksesta, helvetistä?

On luettavissa julkinen teksti: Jeesus ja Paavali loivat kristinuskon käsitteeen, helvetti.  Väite on silkkaa valhetta. Ja osoittaa, ettei väittäjä todellakaan ole perehtynyt Raamatun sisällön kokonaisuuteen. Nimittäin – ei vain Uusi Testamentti: Jeesus ja Paavali luoneet  ilmoitusta ”helvetistä”! Vaan?

Ensiksikin: Uudessa Testamentissa myös apostoli Pietari lausuu: ( Apt 8:20, KR1938)

Kadotukseen joudut rahoinesi, kun luulet että Jumalan lahja on rahalla ostettavissa.”

Kenelle Pietari sanoi näin kovat sanat, ja miksi?  Kyseesä oli eräs ”noita Simon”. Tämä oli petkuttaja parhaasta päästä. Hän jopa ”kääntyi” kristinuskoon, mutta ei vapautunut paheistaan. Se oli ahneuden synti. Hän oli näet noitatempuillaan manipuloinut Samarian kaupungian väkeä. Ja saanut rahaa. Hän keksi nyt uuden keinon. Halusi saada samat kyvyt kuin Pietarilla ja Johanneksella, apostoleilla. Joilla siis tienata rahaa?  Pietarissa asuva Pyhän Hengen tutka, kuin röntgensäteet – paljasti miehen kataluuden! Se, että Simon oli täynnä vihaa ja katkeruuden myrkkyä, vääryyden siteitä. ( Koko keissi Apt 8:9-24, KR1938)

Lisäksi UT:ssa opettavat kadotuksesta useat muutkin, apostoli Jaakob, Juudas, ja erityisesti Ilmestyskirjan kirjoittaja, Johannes. Koko Ilmestyskirjan finaali on ennalta kirjoitettua näytöstä siitä, miten Jumala lopuksi suorittaa viimeisen tuomionsa, ja jokainen saa sen osan (kuoleman jälkeen) jonka täydellinen ja lahjomaton tuomari, Kaikkivaltias Elohim, lopuksi tekee. Ihmiset saavat tekojensa mukaan.   (Ilmestyskirja 21:7-8, KR1938)

Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema.”

A)   On täysin looginen ja järjellinen asia, että kuoleman perästä Jumalalla on optimaaliset olot kullekin ihmiselle! Jumalan lapsille (Jeesukseen uskovat) on lopultakin rauha ja lepo.  Tässä maailmassa ja elämässä kun heillä on (usein) kärsimystä ja vainoa uskonsa tähden.

Onneksi se kerran päättyy.

B)   Samalla tavalla on osansa ikuisuudessa niille, joille ei Jumala ole kelvannut? Ei usko, ei taivastie. Heillekin on luvassa helpotusta?  Heidän ei enää tarvitse ”sietää” uskovia, ei Jumalan Sanan opetuksia, ei Raamattu! He saavat tasan tarkkaan toiveidensa mukaan! Sopivaan seuraan?

A- B. Tämä on hyvin reilua Jumalan logiikkaa. Ketään ei pakoteta vastoin vakaumustaan! Taivaaseen ei pakoteta pilkkaajia, Jumalan vastustajia. Koska he tässä elämässä jo osoittivat puolensa. . .

Tästä jakolinjasta Herramme Jeesus opetti vertauksessaan Rikas Mies ja Lasarus.

Kun Rikas mies oli tuonelassa, vaivoissaan ja köyhä Lasarus oli päässyt tuskastaan, Rikas Mies tulis ns ”herätykseen”. (Tosin liian myöhään!) Hänelle sanottiin:

Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.” ( Luukas 16:18-31. KR1938)

Lopuksi

Sen ohessa, mitä Raamattu Uudessa Testamentissa kattavasti opettaa helvetistä ja kadotuksesta, siitä opettaa myös selkeästi Vanhan Testamentin sisältö. Mutta jotta tämä postaus ei venyisi kohtuuttomasti, niistä opetuksista lisää seuraavassa Osassa 12 / 2

Takaisin alkuun. Juuri siksi Jeesus syntyi, kuoli ristillä, että Hän hankkisi mahdollisuuden ja oikeuden vapautua kadotustuomion vallasta. Hän tuli tuomituksi ihmisten syntien vuoksi. Hän oli kirottuna ristille, naulittuna. Että jokainen, joka uskoo – ja tahtoo – voisi saada armahduksen. Vapahduksen. Ei siis tarvitse kärvistellä – jopa koko elämänsä ajan – kuoleman ja helvetin pelossa! Vapaus on hankittu. Hinta on maksettu! Ota siis elämä ja ilo vastaan! (Johannes 3:16, KR1938)

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

 

(jatkuu Osa 12/2)

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu