Iloisia uutisia (14) – Jumalan ihme – ilo ihmisen hädässä!

Osa 14

 

Edelliset osat 1-13, blogiluettelossa 25.8.2020 – 8.10.2020

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/mlhie2/

 

Jumalan ihmeitä ja voimaa ihmisten hätään!

Maailmamme ja ihmiskunta on tulvillaan hätää, sairauksia, kärsimystä, köyhyyttä, kurjuutta, väkivaltaa.  Niin on toki aina ollut.  Ei vain ole ollut nykyistä tiedonvälitystasoa. Uutisten tulvaa. Joten joskus aiemmin eivät kaikki tienneet (lähes) ”kaikkea” kaaosta, joka nykyisin tunkee medioista silmät, korvat ja tajunnan täyteen! (Viisaat ovat jo pitkään rajoittaneet media- ja somesaatetta…)

 

Ihmisten keksinnöt avun saamiseksi?

Kaikkina aikoina ihmiset ovat aktivoituneet keksimään keinoja, tavoittelemaan apua ongelmiinsa.  Ihmisen tietoisuus omasta rajallisuudestaan vaikeiden ja Isojen Asioiden edessä on loogista. Tunne siitä, että on olemassa ihmistä Isompia Tekijöitä, voimia, universumissa?  Oikein. Oikea hypoteesi. Kuolevainen savi-ihminen kun tietää, ettei voi hallita maailmaa. Ei edes näkyväistä tasoa, saati näkymättömiä sellaisia!

 

Keksityt ”jumalat”. . .

Historian saatossa on nähty, että ihminen siis keksii ja kehittelee erilaisia ”jumalia! Mitä ideoita nyt nouseekin korvien välistä? Ihmisen primitiivinen pelko Tuntematonta kohtaan on nostanut esille ”lepyttämisen” ja palvomisen seikat.  Jumalille on rakennettu kultaisiakin patsaita, alttareita ja muita. Niiden ääressä on kumarrettu, suitsutettu, uhrattu ruokia ja juomia. Ja jopa ihmisiä (lapsiakin) uhrattiin aikoinaan Molok-nimiselle ”jumalalle”. Ihmisen palvomien ”jumalien” jono oli jo Raamatun kirjoittamisen aikoina järisyttävän pitkä tarjonta! Ks luetteloa: http://gamma.nic.fi/~cobrat/raamatunajanepaj.htm

Osittain on edelleenkin samoja ”jumalia”- joiden nimiin ja sisältöihin vannotaan uskollisuutta. Tämän ajan moderneista ”jumalista” muodostuu helposti myös melkoinen listaus? Joka lajin ”hömppää” harrastetaan ja harjoitetaan, palvotaan ja kumarretaan! Ihmiset ovat kovasti ”uskovaisia”? Kuka uskoo mihinkin? Uskotaan jopa Lottovoiton ”jumalaankin”. Jospa se antaisi lottotaivaasta antinsa? Eräs ”uskon” laji on ateismikin.

  • Rahan Mahdin ja Pörssijumalat!
  • Urheilun ”jumalan”ja Tähtien edessä kiljutaan kurkut käheiksi….
  • Tavaroiden ja Muodin jumalat. . .
  • On Tärkeät Ihmiset – valtiaat – poliitikot. . .
  • On seksivillitysten sekalaiset jumalat – niiden koukutuksessa ollaan!
  • On eri tieteiden ja tekniikan ”jumalat” . . .
  • On toki iänikuiset ”jumalat” kuten taivaan kappaleet?
  • Tähtitiede, joka jatkaa muinaisen astrologian hömppä-hurmosta!
  • On lääketiede, joka ei kuitenkaan ”kaiken hallitseva jumala”. . .
  • Ja valitettavan moni palvoo itseään? Omia aivojaan, järkeään? Pitää pääkoppaansa jonakin ”jumalana”? Katsoo peilistä ja . . .

Voi, voi! Ihmisillä näkyy mittava joukko asioita, jotka ovat kuin ”jumalan” sijaan tulleita.

Elävän Jumalan korvikkeita.

Mutta pahan hädän tilassa mitkään ihmistasoiset jumalat eivä takaa apua!  Ei raha, eivät tieteen faktat; paradigmat. Eivät Merkki-Ihmiset, eivät lääkkeetkään, ei edes lääketiede anna apua ja ratkaisua! Vakuutuksistakaan ei ole apua. Jos – kun kuolema kolkuttaa?

 

Elävän Jumalan dynaaminen voimateko!

Silloin, kun kaikki-kaiken-maailman-jumalat ovat 100% avuttomia, levittelevät vain käpäliään: emme voi auttaa! – Silloin – tai juurikin niissä kuvioissa sitten mitataan ja testataan Mikä ja Kuka on oikea jumala? Siis sellainen, joka voi auttaa? Tämä seuraava keissi kertoo sallaisesta.

Lääkäri Luukas (joka on Raamatun Apostolien Tekojen) kirjallisen tallennuksen tekijä, tiesi kyllä MITÄ kirjoitti?  Kun hän ammattinsa puitteissa näet auttoi sairaita. Niitä, joille silloinen lääketiede saattoi tarjota apua? Ja niitä, joille silloinen (eikä nykyisenkään) lääketiede mahda mitään! Erittäin harvoin nimittäin halvaantuneet alaraajat toipuvat! Tämä tapaus oli sitä lajia.

 

Rampa mies Kauniin Portin pielessä. . . (Apostolien teot 3. luku KR1938)

Mies oli ohittanut jo 40 vuoden iän. Mutta oli ollut syntymästään, äitinsä kohdusta saakka rampa. Vammaisena tähän maailmaan tullut.

Siihen aikaan ei roomalaisessa järjestelmässä ollut sosiaaliturvan asioita. Ei myöskään siinä itäisessä provinssissa, miehitetyssä Israelissa. Monien sairaiden ja köyhien ihmisten toimeentulo oli almujen varassa. Niin myös tämä rampa mies kannettiin ns. pyhäkön Kauniin Portin pieleen, jotta ihmiset heittäisivät muutaman kolikon hänen elatuksekseen.

Kun apostolit Pietari ja Johannes olivat menossa pyhäkköön, hän pyysi heiltä almua. Pyytää piti, siis kerjätä? Ei monellakaan ollut sellaista empatian ja altruismin tasoa, että oltaisiin vammaiselle automaattisesti tarjottu lounasta! Oli epätavavallista, mitä Pietari sanoi: Katso meihin! Mies odotti saavansa jonkun kolikon? Mutta ei?

Pietarilla oli nimittän Jumalta paljon rahaakin suurempi annettava tälle miehelle!

”Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja kävele.”

Ja hän tarttui hänen oikeaan käteensä ja nosti hänet ylös; ja heti hänen jalkansa ja nilkkansa vahvistuivat, ja hän hypähti pystyyn, seisoi ja käveli; ja hän meni heidän kanssansa pyhäkköön, käyden ja hypellen ja ylistäen Jumalaa.

”Ja kaikki kansa näki hänen kävelevän ja ylistävän Jumalaa; ja he tunsivat hänet siksi, joka almuja saadakseen oli istunut pyhäkön Kauniin portin pielessä, ja he olivat täynnä hämmästystä ja ihmettelyä siitä, mikä hänelle oli tapahtunut. ”

Mitä tapahtui? Oliko tämä jokin temppu? Sirkusnäytös, performanssi? Ei, ei ollut.

Pietarin sanat olivat täynnä Jumalan dynaamista voimaa ja valtuutta. Niiden sanojen auktoriteetti oli pätevä. Ihme tapahtui keskellä ihmisjoukkoa. Mies oli tuttu rampa, kerjääjä.

Mitä ajatella?

Eivät ihmiset siihen maailman aikaan voineet selittää, kun IHME tapahtui? Eikä sellaisia pystytä selittämään sen paremmin nykyisinkään. Ihmeitä vain tapahtuu. Silloin tällöin, siellä ja täällä!

Siinä tulee vastaan se, että ihminen on (vain) ihminen. Luotu olento. Ja Jumala on Jumala – Kaikkivaltias – Luoja.  Ihmisen ja koko luomakunnan yläpuolella. Hallitsija.

Jumala on sama voimassaan. Vielä edelleenkin. Tänäänkin.

Me, jotka olemme oppineet tuntemaan Elävää Jumalaa – jopa kymmenien vuosien saatossa – uskontiellä – emme ehkä ihmettele samalla tavalla?  Siis ihmeitä, ihmeellisiä ja erikoisia tapahtumia. Syystä, että kun elää elämänsä arkea elävän Jumalan vaikutuspiirissä – pieniä ja isompiakin ”ihmeitä” näkyy alvariinsa!

Tulee eteen vaikeita ja mahdottomia asioita. Ne synnyttävät hätää, sitten rukousta, pyyntöä, hätähuutoakin! Jumalan puoleen. Ja sitten?  Jopa yllättäen näkyvät vastaukset. Ihmeetkin. Selittämättömät seikat. Kuinka savi-ihmisen aivot voisivat kaikkea tyhjentävästi selittää? Kun aivojen kapasiteetistakin on hyötykäytössä keskimäärin vain 2-10 %!

Ihmeitä on. Niitä tapahtuu! Koko elämä on suurta ihmettä. Koko maailma ja luomakunta todistavat Elävän Jumalan huippusuunnittelun ihmettä! Vain ihmisen omahyväinen ja itseriittoinen ”sokeus ja ylpeys” pimittävät niin, ettei näe, ei kuule, ei ymmärrä!

Kun muinoin patriarkka Job oli (omasta mielestään) niin ”viisas” – että – muka tiesi ja ymmärsi Jumalankin salaisuuksia?

Herra itse piti puhetta Jobille. Jobin kirjan luvut 38-41, KR1992 sisältävät sellaisia kysymyksiä, että niiden edessä ei vastauksia ole löydetty nykyisten ”tieteidenkään” avulla? Ja vastaamatta jäävätkin! Niin jäivät Jobilta. Hän sulki suunsa, kun ymmärsi, että hän oli tosiaan vain kuolevainen savi-ihminen. Ja Jumala, ikiaikainen – kuolematon Henki – oli hallitsija – yli kaiken ja kaikkien.

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu