Kristinusko ja ValheMagiat – Osa 2

 Osa 2

 

Edellinen osa 1, 17.10.2020

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/kristinusko-ja-valhemagiat-osa-1/

 

Onko kristinusko ”magiaa”?  Siis noituutta, taikuutta?

Julkisilla foorumeilla näkee alvariinsa sellaista valheväitettä, että kristinusko olisi jotakin ”magiaa”? Jotakin kulttia ja salaisia seikkoja?

Tällaisten (harhojen) esittäminen paljastaa, että ei ole opittu tai opeteltu edes alkeiskoulun oppimäärää siitä, mitä kristillisyys on!  Mitä oli uskon asia Vanhan Testamentin ihmisten aikana? Mitä se oli Uuden Testamentin uskovien parissa? Mitkä olivat ne tekijät, jotka olivat – ja ovat – erilaisia? Mitkä samoja? Mikä muuttui, mikä ei?

Jos ei tunne Raamatun kokonaisuutta, ei ole henkilökohtaista uskoa, uskonelämää ja elävää suhdetta Elävään Jumalaan? – on aika absurdia olla ”jumaluusoppinut” opettaja?

On siis pidettävä kovin valitettavana ja säälittävänäkin ilmiönä sellaisia julkisia tekstejä, joiden tuottaja on ”pihalla kuin lumiukko” kristinuskon perusasioista!   Muutamien Raamatun jakeiden kopiointi, taikka toisten kirjoittamien tekstien plagiointi on …?

Tällä samanlaisella tavalla voi käydä, jos esimerkiksi kadulla kenkiä kiillottava tyyppi alkaa ryhtyä ”konsultiksi ja yliopettajaksi” selkänsä takana pankissa istuvalle pankinjohtajalle?

Sanonta ”suutari pysyköön lestissään” on koeteltu kansanviisaus. Terve rationaalinen harkinta estää sen, ettei ala ”asiantuntijaksi” sellaisessa, jossa on ”pihalla” – ulkopuolella, sivullisena, vailla sisäistettyjä tasoja. Mikään tiedekään ei sellaista viisastelua noteeraa!

Tämä pätee myös kristinuskoon.  Ateistit ja skeptikot kyllä koettavat röyhistellä rintojaan, ikäänkuin heidän tieteelliset meriittinsä olisivat suositus väittää kristinuskosta, vaikkapa että se on ”magiaa”? Tieteiden täyttämät aivot eivät ole Jumalan asioiden ”työkalu”. Eikä minkään vertaa valtuuta Jumalan salaisuuksien reviirille. (Jokainen voi toki tahtoessaan pitää ”omia aivojaan jumalana” ja leikkiä kaikkitietävän Jumalan edustajaa? Mikäpäs siinä…)

 

Kristinusko ei ole ”magiaa”

Mitä sanaan ”magia” tulee, kristinusko ei ole edes ”valkoisen magian” asiaa. Saati mustan magian, eli noituuden ja taikuuden tasoa. Kaikkinainen ”noituus” ja manaaminen määrättiin kiellettäväksi jo Mooseksen Lain puitteissa. (5. Mooseksen kirja 18:9-13)

”Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistavia tekoja. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. ”

Älkää merkeistä ennustako, älkääkä harjoittako noituutta.” (3 Mooseksen kirja 19:26)

Alkuajan (juutalaiset) kristityt tunsivat Pyhiä Kirjoituksia, mm. Mooseksen lain säädöksiä. Kun kristinusko levisi ja eteni laajemmalle, näille pakanuudesta kääntyneille opetettiin pyhät asiat. Ne, jotka eivät kuulu terveeseen kristinoppiin ja elämään.

Jokainen vastuunsa ottava kristitty; uskova lukee ja tutkii, mitä Raamattu opettaa.  Sitten on niitä ihmisiä, jotka ovat vain muotomenojen tasolla kristittyjä. Puuttuu sisäinen, sydämen usko ja todellinen tahto ja päätös seurata Herraa Jeesusta ”opissa ja elämässä”. Sellaiset ovat nimikristittyjä, kuin minkä tahansa aatteen kannattajia! Tällaisesta ulkokultaisuudesta ja tekohurskaudesta Herramme Jeesus nuhteli ankarasti. (Matteus 15: 7-9, KR1938)

Te ulkokullatut, oikein teistä Esaias ennusti, sanoen:
’Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.'”

Toki kristinuskoon on kaikkina aikoina ujutetettu sitä ja tätä sekulaaria.  Ihmiset, jotka eivät ole puhdistuneet entisistä synneistään, siteistään ja pahoista tavoistaan, ovat olleet kuin virusten ja muiden mikrobien tartuttajia.  Kristinuskon varhaisista ajoista alkaen. Jotkut ovat myös langenneet sekä julkisynteihin että sisällisiin pahuuden siteisiin, ja tällä tavalla on terveen kristillisyyden asia turmeltunut ja saastunut.

Sitten ovat joka lajin eksytykset ja harhaopit. Niitä on riittänyt ja kasvanut kuin ”sieniä sateella”! Tässä maailman ajassa kaikkinaiset epäpuhtaudet ja patologiset ilmiöt kristinuskoon liittyneenä, ovatkin todella iso ja vakava ongelma!

Mutta? Tämän statuksen ennusti jo aikanaan Herramme Jeesus ns. eskatologissa puheissaan! ( Matteus 24., Markus 13. ja Luukas 21 ja 17. luvut!) Hän antoi ennakkoilmoituksen, sellaisen, että kristinuskokin tulee ”hapantumaan”. Nousee luopumus, laittomuus. Esiintyy ”vääriä profeettoja”, eksytyksiä, villitseviä henkiä, jne.

Hyvä, että Hän tätä kaikkea ennalta ilmoitti? Siksi totiset kristityt eivät pelkää eivätkä liikoja ahdistu? Näin on ennakoitu tapahtuvaksi. Ja sitten? Tapahtuu ”seulonta” – erottelu.

Tämä kaikki ( ja monet muut asiat) ovat ”maailmanlopun merkkejä”, infoa siitä, että maailma ja ihmiskunta on matkalla Jumalan säätämään finaaliin. Josta mm. Raamatun Ilmestyskirja runsaasti ilmoittaa.

Pahuus ja hyvyys kasvavat rinnakkain, aikansa. . .

Tässä maailmassa ja elämässä

  • hyvyys ja pahuus
  • vääryys ja oikeus
  • totuus ja valheellisuus
  • valo ja pimeys
  • jalous ja kataluus
  • rauha ja riitaisuus

– – – nämä kaikki, ja monet muut vastakkaisuudet näkyvät vakiona! Tästä asetelemasta Herramme Jeesus opetti. Maailma on kuin pelto, jossa vehnä ja luste, jalot kasvit ja rikkaruohot kasvavat rinnatusten. Aikansa. (Matteus 13. luku KR1938)

”Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: ’Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?’

Hän sanoi heille: ’Sen on vihamies tehnyt.’ Niin palvelijat sanoivat hänelle: ’Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?’

Mutta hän sanoi: ’En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin.
Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'”

Sitten hän laski luotaan kansanjoukot ja meni asuntoonsa. Ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä ja sanoivat: 

”Selitä meille vertaus pellon lusteesta.” Niin hän vastasi ja sanoi: ”Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika.  Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.
Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.

Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.”

Jatkuu (Osa 3) Pahuuden voittamisen strategiat?

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu