Olemmeko hölmölässä?

 

Kun seuraa yhteiskunnallisia tämän hetken  ilmiöitä, eipä tiedä itkeä vai nauraa, vai mitä?

(Tätä tekstiä siis ei huoli lukea hampaat irvessä…)

A)   Päivi Räsäsestä

– on operoitu kuin keskiajan vaarallinen kerettiläinen! – Niin vaarallinen, että poliisien rajallisilla resursseilla Räsäsen tutkinta-asia on priorisoitu ykköskiireelliseksi! Voi Vautsi sentään!

(Vaikka vireillä on tuhansia rikosepäilyjä, lapsiin kohdistuneita… Olkoon? Eivät suomalaiset lapset niin tärkeitä ole? Poliitikkojen, virkavallan edessä? Niin se kiistatta näyttää!)

Ahaa? Tärkeätä on saada pylvään päähän tai modernille polttoroviolle JOKU? Varoittava esimerkki? Eikä kuka tahansa? Vaan yhteiskunta-vaarallinen- tapaus? Ajojahdin sopiva kohde on se, joka joka näinä aikoina siteeraa Raamattua! Hyvänen aika sentään, onhan tiettyjä kansanosia suojeltava? Viranomaisten on annettava täysi tuki sorretuille ja avuttomille tahoille? Nämä kun saattavat kokea mielensä-pahoittaja-trauman?

B ) Mutta?

Ajojahtia. Nykyinen status, jossa soppaan on lisätty luita ja vanhoja aineksia vuodelta 2004. (= Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen uusi syyteasia Päivi Räsästä koskien) – mistä on kyse? On paha haisu nyt ilmassa? Selvä idea on panna suut suppuun! Että jokainen pelkäisi nahkansa puolesta ja pitäisi mölyt mahassa!

Täydellinen praktinen joukkosuggestointi on siis käynnissä. Ja se toki tehoaa moniin, mutta ei kaikkiin! Yleinen mielipiteen muokkaus. Virkatahon ”kiihotus” kansanryhmää vastaan: kristityt. Raamattua lukevat, siteeraavat.

Mutta ei hätää, ei paniikkia!

C)   Nyt ei ole vielä mitään varmuutta mistään, ei puoleen eikä toiseen! Näin se praktisesti menee.

 1. Esitutkinta: joko päätös lopettaa tutkinta, taikka jättää asia syyttäjälle.
 2. Jos esitutkinta johtaa syyteharkintaan…. syyttäjällä on myös oikeus päättää niin taikka näin.
 3. Jos syytteet nostetaan, asia etenee tuomioistuimeen.
 4. Tuomioistuinmenettelyssä, ensin* käräjäoikeus, sitten

  * hovioikeus

  * sitten KKO. (Taikka käsittely katkeaa ennemmin?)

 5. Näiden kaikkien perästä kansallinen (lopullinen) tuomio voidaan viedä EIT:n foorumille. Ihmisoikeustuomiostuin. Miksi?

Koska jos Räsäsen tapausta käsitellään, siinä ovat areenalla perusoikeudet: uskonnonvapaus, sananvapaus, mielipiteenvapaus. Näitä ihmisoikeusasioita kun ei voi ihan heppoisesti romuttaa?

Eli? Matka on pitkä. Prosessit kangertavat hitaasti. Ajatellaan vaikka Aarnion tapausta?

D) Nousee relevantteja kysymyksiä?

 • Tahtooko EU-Suomi loistaa sellaisena maana, joka kunnostautuu sananvapauden ja uskonnonvapauden romuttaja-operattorina?
 • Millaisen (negatiivisen) imagon suomalainen oikeusjärjestelmä itselleen tilaa?
 • Suomen valtio on jo taannoin saanut EIT:n taholta useita langettavia tuomioita, sananvapauden rikkomisesta!

Mutta jos suomalainen oikeus-ja viranomaisjärjestelmä on katsonut kohtalon suopeaksi armoksi (?) olla se EU-maa, joka käynnistää kristittyjen vainon? – Kuin keskiaikaiseen tyyliin: Roviolle! –  Sekä Raamatut että Raamattuun uskovat? – Niin Suomi kyllä loistaa maailmalla? Kyllä. Se on 100% varmaa.

E) Olemmeko Hölmölässä?

EXTRA? Kaikkein oudoin uutinen oli, että Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen koettaa nostaa syytettä VANHASTA asiasta (2004) Räsästä koskien? Mikähän veto tämä tällainen on? Sekin vähän haisee…

(Kokeneena oikeuskonkarina oikein ihmettelee uutista? Kun ei ole ede aprillipäivä?)

Nyt sentään eletään vuotta 2019! Rikosoikeudelliset ”vanhentumisajat”? Kun kirja on julkaistu v. 2004 on noudatettava silloin voimassa ollutta lainsäädöstä. 15 vuotta on kulunut. Nyt kaivetaan luurankoja areenalle!

Syyttäjä Toiviaisen selitys, että rikos on voimassa niin kauan kuin kirjoja on saatavilla. Hui sentään!

Toiviainen on unohtanut, ettei edes valtakunnansyyttäjä Lain mukaan käytä tuomiovaltaa! Jokainen on syytön, niin kauan kuin toisin todistetaan! Nyt Toiviainen on haksahtanut innoissaan julistamaan kuin entinen herätyssaarnaanja, että KAIKKI saatavilla olevat Räsäsen kirjat ovat todiste jatketusta rikoksesta! Voi voi! Hölmölässäkö olemme? Vai pro-inkvisitiossa? Onko virkavallalla resursseja kerätä KAIKKIA epäilyttäviä kirjoja?

Mutta. Toiviaisenkin tulee kunnioittaa laillista oikeusjärjestelmää. Eikä pahitteeksi olisi kerrata kohdassa C) toistettua prosessikaavaa. Mikään Laki ei oikeuta Toiviaista toimimaan TUOMARIN roolissa. Ei oikeuta menemään asioissa mielivaltaisesti… julistamaan pikatuomioita ennen aikojaan!

Inter vivos

Eikös vanha tuttu Raamatun Totuus ole tämä: He siivilöivät hyttysen mutta nielevät kamelin!

Mutta sanokaa Römpän Ukon sanoneen, että jos tämä hölmölän villitys tästä etenee ja laajenee, niin kyllä siitä saattaapi älämölöä poikia?

Kristityt ovat yhdenvertaisia Lain Edessä. Heillä on uskonnonvapaus, sanan- ja mielipiteen vapaus. Vapaus siteerata Raamattua, uskonvakaumuksensa pyhää kirjaa. Voi käydä niin, että kun kiskoo yhden voikukan maasta, nousee kymmenen tilalle. . .

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta <a href="http://www.elamanlaulu.com" title="http://www.elamanlaulu.com">http://www.elamanlaulu.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu