Painajaisuni – pääministerille?

(Tämä on kolmas osa otsikolla PAINAJAISUNI. Aiemmat osat A-B löytyvät näin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/painajaisuni/     Osa A

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/painajaisuni-2/   Osa B

 

PAINAJAISUNI

Osa C

Vilkaisin eilen nettiruudusta medioitten uutisotsikoita. Pääministeri Antti Rinne oli ottanut kantaa syntyvyys-ja väestöaiheeseen. Se ns. ”huoltosuhde”? Työvoiman suhde niihin, jotka työelämän ulkopuolella. Se on jo tätä nykyä päättäjien PAINAJAISUNI – päivätasolla!

Rinteen mielestä ratkaisuna olisi työperäinen maahanmuutto. Tokihan poliitikot ja päättäjät voivat ja saavat esittää sitä ja tätä ratkaisua ajankohtaongelmiin. Kuten hoitajavajaukseenkin. Kysymyksiä pääministeri Antti Rinteen hallitukselle…

Arvoisa pääministeri Antti Rinne!

Esititte eilen uudenmallisen ratkaisuvision, koskien työvoiman vajausta tietyillä aloilla. Työperäinen maahanmuutto. Toki se pitää tutkia ja testata. Eiväthän hallituksen ideat mm. noin 4000 hoitajan rekrytoimiseksi ole realistisia. Eikä realistinen ole edes lakiehdotus 0,7 tason hoitajamitoituksesta. Teoriat ova teorioita. Lait ovat lakeja. Vasta praktinen käytännön arki osoittaa toimivuuden tason. Ja sitähän te poliitikot ette tiedä? Ja vaikka tilastollisesti tietäisittekin, ymmärrätte etteivät eivät resurssit riitä!

No, kansalaiset ja mm. vanhustyön asiantuntijat ja ammattilaiset – eivät ota todesta poliittisia puheita, saati palopuheita? Vappusatanen voi sulaa kuin lumi auringossa. Hoitajamitoitus samoin. Kun ei ole rahaa. Taikka rahan reikiä on liikaa. Juurikin niin!

Mutta, en rasita poliittista aivo-osastoanne enempää. Enkä pitkitä puhettani; en kuluta kallista aikaanne. Kirjoitan vain näin ruohonjuuritason ajatuksia. Ne tuskin edes kulkeutuvat tahollenne?

Miksi pitäisi kuulla ja kuunnella tavallisia kansalaisia? (Paitsi silloin, kun metsästää äänestäjiä…)

Mutta nyt siis pidemmittä puheitta siihen visioon, ettäkö Työ-Peräinen-Maahan-Muutto olisi se viisasten kivi ja onnen aarre suomalaisen kituvan kansanosan onneksi?

Järkikultaansa käyttävillä kansalaisilla nousee tosin kysymyksiä`?

  • Miksei näitä JO MaahanMuuttaneita – työkykyisiä ihmisiä voi valmentaa ”työperäisiksi”?
  • Missä ovat ne kymmenet tuhannet, jotka jo vuosikausia olisivat voineet oppia:
  • A) suomen kielen, B) hankkia toimivan ammatin?
  • Miten yhteiskunnassa on varaa ”ylläpitää” toimetonta, suurta määrää työkykyistä (?) väkeä?
  • Mitä tämä kaikki maksaa? Veronmaksajille? (Ei liene ihan pieni summa?)

( Nimittäin monessa muussa maassa siirtolaiset velvoitetaan opiskelemaan paikallinen kieli, sitten muulla lailla sopeutumaan yhteiskunnan rattaisiin!)

Onko niin, että sosiaalitason budjetin sektorilta hupenee niin paljon euroja, ettei oman maan vanhuksille, mt-ongelmissa kärsiville nuorille, köyhille lapsiperheille, ym:lle enää riitä perusturvaa?

(Ei millään pahalla, eikä senkään vertaa ”vihapuheen” tasolla – nämä kysymykset, esitykset!)

Toki ymmärrän, että Suomi – Maailman Onnellisin Maa (?) tahtoo tarjota onnellisuutta? Hyvinvointia, elatusta? Mutta kansalaisilla on omatkin aivot, joilla ajatella. Ja se ajattelu nostattaa ihan relevantteja kysymyksiä!

Lopuksi

Tiedän tuhannen tulimmaiset kiireenne. Eikä tämä mitätön postaus edellytä kannnanottoa…

Maijaliisa Hiekkanen

Lähde:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syntyvyydesta-luvassa-entista-karumpia-lukuja-paaministeri-rinne-haastattelutunnilla-me-ei-selvita-tasta-kehityksesta-ilman-tyoperaista-maahanmuuttoa/7568542#gs.72b84b

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta <a href="http://www.elamanlaulu.com" title="http://www.elamanlaulu.com">http://www.elamanlaulu.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu