Pakkoko olisi vastata Puheenvuoro-palstalla?

Tämä Puheenvuoro-foorumin uudistunut muoto on ilmeisen onnistunut. Uudistus, jossa käytössä on WordPress tekstinkäsittely-alusta sopii monille, jotka jo liki 20 vuotta ovat tottuneet sellaista käyttämään. US:n WordPressin versio on valikkojen ja työkalujen osalta ”riisuttu” versio, mutta synkronointi WP:n kanssa toimii loistavasti. Siitä on etua, jos-kun tahtoo esittää jäsenneltyä tekstiä ja käyttää muutakin kuin leipätekstin grafiikkaa.

Nyt otsikossa mainittuun seikkaan? Kommentointiin.

Onko ”pakko” vastata? Voiko kommentoija jopa provokatiivisilla keinoilla vaatia ja vaatia, jankuttaa samaa asiaa, toistaa ja toistaa?

Viite: blogikirjoitus, joka tämän on kirvoittanut  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/raamattu-rasanen/

Viitekehys, jossa tarkastelen asiaa: Uuden Suomen ohjeita keskusteluun

*Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä. * Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään. * Älä haasta riitaa. * Älä käyttäydy häiritsevästi. * Älä jankkaa. * Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/239703-puheenvuoro-foorumi-saantojen-rikkominen/

 

Jankkaaminen? Jankutus?

Viitekohdassa esitetyn blogikirjoituksen kommentoinnissa näkyi, näkyy eilen (12.11.2019) valitettavaa ja sääntöjen vastaista ”jankutusta”, jankkaamista. Eräs kommentoija käytti kokonaisen päivän jankkaamalla uudelleen ja uudelleen (toivomiaan) vastauksia. Vaikka blogisti (minä) asiallisesti ja kärsivällisesti vastasin, kerta toisensa perään, tämä kommentoija ei korjannut tyyliään. Jopa painostuksen ja provokaation luonteisesti hän VAATI minua lausumaan ”mielipiteitäni”.

 

Pakkoko sitä olisi vastata?

No eipä tietenkään! Mielipiteenvapaus on vapaus, ei velvoite! Mielipidettä ei voi yrittää ”lypsää” kuin entinen emäntä lehmää. Sitä ei voi provokatiivisilla, manipuloivilla saati pakottamiseen leimaavilla keinoilla – toiselta vaatia.

Jokainen ymmärtää, ja tulisi ymmärtää (?) että jos joku ei perustelluista syistä vastaan, on korrektia kunnioittaa toisen vapaata linjaa. Jos joku sanoo: No comments! – se on mielipide.

Jotta tämän kommentoijan omaa mielipiteenvapautta ei loukattaisi, en ryhtynyt poistamaan tai siivoamaan hänen tekstejään. Jätin kommentit autenttisina elämään ja olemaan ja luettavaksi.

 

Sääntöjen rikkomista 2017

Kun vuonna 2017 olin viimeksi (ennen tätä syksyä) täällä kirjoittelemassa, tapahtui lajissaan paljon vakavampi keskustelusääntöjen rikkominen. **)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/239703-puheenvuoro-foorumi-saantojen-rikkominen/

Tuolloin oli ihan porukka, jossa kukin omalla nimellään hyökkäsi kirjoittamisen ja mielipiteenvapauteni kimppuun. He leimasivat minua mm uskonnon takia:

”että on mahdotonta keskustella uskovaisen kanssa.”

Selkeä syrjinnän näyttö oli erään P.N:n tällainen teksti:

  • Tuollaisella ”blogistilla” ei pitäisi olla mitään asiaa kirjoittaa tänne ja valittaisin hänestä ylläpidolle, jos vain tietäisin miten se tehdään.”
  • ”Liian ohut nahka ja ei kestä saada kritiikkiä, joka edesauttaisi kasvamaan henkisesti. Hän ajattelee olevansa oikeassa ja muut väärässä.”

Linkissä manitussa tekstissä totesin: **) (2017)

”Olen julkisesti nyt moittinut Teidän nimeltä manittujen herrojen julkisia solvauksia, nimeeni liittyen. Annan julkisesti anteeksi erehdyksenne, mutta se tarkoittaa että on syytä lopettaa minun persoonaani kohdistettu rääpiminen. En aio lukea yhtään kommenttia, jossa rikotette US:n ohjeita. ”

 

Lopuksi

Päätin tuossa vaiheessa, että poistun Puheenvuoro-foorumilta. Silloin näkyi, että tietty porukka käytti valtaansa, usutti ylläpitoa minua vastaan. Eli, tuollaisessa tilanteessa on viisasta jättää kiusaajat omaan arvoonsa. Koska vireillä oli muistelmakirjojeni julkaiseminen aika ja sarja, ei ollut resursseja eikä intressiä tänne, eikä muillekaan keskustelualustoille.

Edelleen, annan toki anteeksi tälle kommentoijalle (12.11.2019) toistamiseen v. 2017 perästä. En pyydä ylläpidon toimenpiteitä. Toivoa sopii, että keskustelusääntöjen kertaus riittäisi?

Toivoa siis sopii, että ”pakottamisen ja painostuksen” tyyliset jankutukset ja tenttaamiset eivät tulisi tavaksi? Sitä mallia olevat ”kommentoinnit” kun voidaan nähdä ”tarkoitukselliseksi keskustelun pilaamiseksi”. (= Keskustelusääntöjen rikkomus). Prokatiivinen jankutus, yritys ärsyttää blogistia, se ei kuulu korrektiin dialogiin!

Hyvää päivän jatkoa kaikille!

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu