Pelkäätkö sananvapautesi menetystä? Mitä muuta pelkäät?

 

 

 

Tämä aikamme on oikein Pelkokertoimien kulta-aikaa! Kuka pelkää mitäkin?

  • koronavirusta,
  • sairastumista,
  • kuolemaa mahdolliseen koronatautiin, tai muuhun?
  • Pelon paikka on, ettei ehtisi saada rokotetta?
  • Ettei niitä riittäisi kaikille?

Ja voi hyvänen aika niitä kaikkia muita satoja ja tuhansia pelkoja joiden kynsissä ihmiset tätä nykyä kärvistelevät!

Pieni ei ole sekään pelko, joka liittyy suuren maailman poliittisiin kysymyksiin? Niissä kun muhii ihan megaluokan tasot, jos ne pahoiksi äityvät?

Vuonna 2020 ihmiset kattavasti operoitiin pelkäämisen käsi-ja jalkarautoihin, ja mielen siteisiin.

Maksimaalisella mediakampanjoinnilla saatiin aikaan joukkonäkymä, jossa hirvittäväksi uhkakuvaksi maalattiin, mikä? Ei tarvinne sanoa?

 

Pahin pelättävä on pelko itse!

Joku (viisas) on sanonut, että pahin pelättävä on pelko itse. Pitää paikkansa. Pelko (tunne) on väkevä ja voimakas sitoja hallitsija.

Pelko on ”ase”. Sitä on kautta historioiden käytetty ja sovellettu. Pelolla ja pelottelulla hallitseminen on tuttu juttu ammoisista ajoista saakka. Kun ihmiset sadaan pelon valtaan, ja vieläpä kollektiivisen pelon leiriin – on eräs rintama voitettu?  Tavoite on edennyt.

Pelon ja pelkojen vastakohta on – mikä? Se on rohkeus ja vapaus pelon kynsistä.

Helpompi sanoa kuin toteuttaa. Mutta mahdollista se on. – Päästä irti pelon peikkojen raudoista, pelon tuottamista uhkakuvista.  Niistä, joissa vilisee ns. piruja joka seinällä.

Pelon voittamisen vastakohta on turvallisuus. Turvallisuuden tunne ja status. Sen voi saada.

Eläminen pelkojen siteissä? Se on ensinnäkin erittäin epäterveellistä, terveyttä vaarantavaa.  Elimistön kemiallinen status on koko kroppaa kalvava tila. Heikentää immuunijärjestelmää, kaikkea. Masentaa ja lamauttaa normitoimintojakin.

 

Peloista vapaaksi pääseminen?

Olen surullinen ja huolestunut niistä kaikista ihmisistä joiden näen olevan pelon siteissä? Eihän elämää ole tarkoitettu joksikin ”vankilaksi” – jossa Pelon Peikot käskyttävät? Elämä on tarkoitettu elettäväksi. Rohkeasti eteenpäin. Vaikeudet on tarkoitettu voitettavaksi. On otettava haltuun oman elämän valtikka, hallinta.  Irti pelkojen kynsistä.

No, että olenko itse pelännyt? Ja mitä – ja miten – ja milloin?

Vastaus on – kyllä.

Olenko päässyt voitolle Pelon Peikkojen piirityksestä, saalistuksesta?

Vastaus on – kyllä, Luojan kiitos!

 

Ja kun ihminen sellaisen upean olotilan kerrankin löytää? Se on osa sellaista ihmisyyttä, inhimillistä elämän laatua – että? – Alkaa tuntea surua niistä ihmisistä, jotka kituvat pelkäämisen poteroissa. Varjoelämää. Pienellä liekillä. . .

 

Pelko sananvapauden riistämisestä?

Eräs yleinen pelko näinä aikoina on, että sananvapautta selkeästi kavennetaan, jopa sitä riistetään.

On hypoteesi mielipidevainoistakin? Ihmisten suut tukitaan. Annetaan bannia, pannaan luukut kiinni. . .

Ei tämäkään ole mitään uutta auringon alla? Samaa skeidaa on ollut kautta historian. Ja se toistuu.

Mutta?  Mitä Sinä ajattelisit, jos löytäisit itsesi istumasta poliisiputkan sellistä? Sananvapautesi syystä?  Siksi, että kirjoitit?  Ihan laillista tekstiä?

Mitkä olisivat ne pelkokertoimet? Vaiko jotakin muuta?

 Intresantti keissi!

Itse vietin yötäni 25.-26.10.2007 juuri em:ssa kuvioissa. Jos kiinnostaa, se keissi on luettavissa julkisesti. https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/?page_id=306

Se tapauskertomus ei kyllä ole mitään lastenkamarisatua? Eikä viihdettä varttuneille.

Mutta? Se on ollut monille opiksi, avuksi, rohkaisuksi. . . Kun Maijaliisa pantiin putkaan keskellä kirkasta päivää. Koppi nro 22. . . ja sitten, mitä?

Minun sananvapauttani on siis äärimmäisesti ”koeteltu”?

 

Kun ihmistä retuutetaan,  jopa pakkokeinoja soveltaen, että hänet saadaan ”kuulusteluihin”?  Eikö muka pienempi arsenaali riittänyt?  Olisi se riittänyt. Tutkinnanjohtaja oli ainoa, joka tunnusti mokan:

”Rouva, ei meidän olisi tarvinnut näin järeitä keinoja käyttää…”

Kun ottaa huomioon, että me elämme ns. ”oikeusvaltiossa”?

Koettelu karaisee. Se joko lopettaa sananvapauden, ja ihminen suistuu pelon ja pelottelun vankilaan? Taikka ihminen alkaa pitää sananvapautta arvokkaana pääomana.

Kun minua siis koetettiin ”pakottaa” lopettamaan kirjoittaminen (2007), ja sitä tehostettiin niinkuin em:ssa keississä olen kertonut – niin miten kävi? En tietenkään lopttanut. Olen kirjoittanut, ja on julkistettu yhdeksän (9) kirjaa tuon ajan perästä. Ja paljon muuta tekstiä

 

Mikäli (jostakin syystä) kävisi niin, että tämä blogi joutuisi siivousluudan alle…. Minut löytää Sananvapauden Saarelta! https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/

Rohkeutta ja toivoa kaikille!

Maijaliisa Hiekkanen

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. * Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni elämässä. MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". ---------------------------------------------------------- Minut löytää mm. kotisivuilta * https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/ ( SANANVAPAUS) * http://elamanlaulu.com/ (Musiikkipalvelu) * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu