Raamattu ja Räsänen?

Tämä on ensimmäinen kannaottoni, koskien yllämainittua asiayhteyttä. On tarpeen todeta, ettei Räsänen ole kaikkien kristittyjen ”edustaja” Raamatun tulkinnoissaan, eivätkä monetkaan liputa hänen kanssaan kaikessa. Päin vastoin? Miksi? Niihin seikoihin liittyen seuraavaksi. Eii  siis pidä niputtaa kaikkia uskovia hänen sanomistensa tähden.

 

Raamattu lyömäaseena?

Kyllä vai ei? Ikävä kyllä, tavan takaa näkee sellaista ylpeyttä, että jotkut Raamatun yksittäiset jakeet otetaan kuin pyövälin välineeksi. Niinkin järkyttävällä tasolla, että julistetaan ”kuolemantuomiota”! Sellainen kristillisyys on pimentynyttä. On unohtunut Herramme Jeesuksen mm. nämä sanat:

Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta..” Luukas 6:37

 

Synti, synnit ja tuomio?

Syntiasioita koskeva tuomiovalta on ainoastaan Pyhän ja Kaikkivaltiaan Jumalan suvereeni oikeus. Hän ei ole delegoinut sitä yhdellekään (syntiselle) ihmiselle, ei edes pyhimyksille. Toistuvasti kuitenkin moni erehtyy ”apulaistuomariksi” latelemaan sanktioita, jopa kuolemantuomiota! Tämä on ehdottomasti Raamatun Sanan vastaista.(Viittaan em. Sanan kohtaan.)

Kaikki ovat syntisiä

On absurdi ajatuskin, että joku (itse) syntinen voisi lausua tuomion toisen syntisen elämästä? Kaikki ovat syntisiä. Tavalla tai toisella. Yhä ainoaakaan absoluuttisesti täydellistä ihmistä ei ole eikä tule. Myös kristityt ovat syntisiä. Sillä erotuksella, että ovat katuneet, tehneet parannuksen ja saaneet armahduksen. Ei silti kukaan ole 100% täydellinen (paitsi omissa kuvitelmissaan?) Kilvoitus syntien karttamiseksi on lopun ikää jatkuvaa.

Mutta, kristittyjen synnit ovat yhtä tuomittavia kuin muut. Enemmänkin? Jumala vaatii primääristi tilintekoon niitä, jotka kantavat Hänen nimeään. Ylpeys, ahneus, ulkokultaisuus, joka lajin seksisynnit (insesti, pedofilia, aviouskottomuus) lahkohenki, riitaisuus, kateus, itsekkyys, epäjumalat (raha), jne.

Syntikysymys on kattava ja syvä. Se ei ole vain julkinähtäviä tekoja, vaan tämä totaalisuus:

Jumala ole minulle syntiselle armollinen. Olen syntynyt syntisessä sukukunnassa. . . ajatuksin, sanoin, teoin ja laiminlyönnein olen rikkonut Sinua ja lähimmäisiäni vastaan.”

Siinäpä se? Vaikka joku voisi kiillottaa kilpeään julksesti näin: ”Minä olen onnistunut, katsokaa miten raamatullinen olen! Minä ja minun elämäni ja perheeni… Voi teitä te syntiset ja langenneet ja te homot, tuomittuja te olette iljettävyydessänne, kadotettujakin!”

Mikä tässä? Syntiä ovat siis sanatkin… ja Jeesus opetetti vielä syvemmin: Ajatukset, asenteet, motiivit. Kuka voi kehua itseään peilin edessä? Olenpa lähes perfecto? Vain pari syntistä ajatusta, ehkä? Mitä tästä? Yksikin paha ajatus on Pyhän tuomion alainen.  Niin totaalinen on turmelus, ja niin ehdoton on sanktio. Onko mitään toivoa? Kyllä.

 

Tuomio ja armahdus

Yhdelläkään ihmisellä ei olisi taivastoivoa, elle syntikysymystä olisi ratkaistu. Se on armahdus, jonka jokainen syntejään katuva saa. Jeesus Kristus otti sovittajan tehtävän, Hän kantoi synnit, syntien tuomion ja kirouksen ristillä. Hänen tuomittiin ihmiskunnan syntien tähden. Nyt jokainen joka uskoo, saa armahduksen ja vapahduksen, saa lahjaksi iankaikkisen elämän. Tulee Jumalan hyväksymäksi ja rakastamaksi ja siunatuksi.

 

Syntikysymys ja kuollut uskonnollisuus? Paavali?

Oikeastaan pahinta pahuuden lajia on uskonto, joka on kuollutta ja kylmäkiskoista dogmien latelua. Ja jossa Jumala valjastetaan jopa pahuuden keppihevoseksi?

Valaiseva esimerkki tällaisesta sokeudesta on Raamatun Paavali. Vanhuudessaan hän tituleerasi itseään: Olen syntisistä suurin! Mitä oli matkalla tapahtunut?

Nuorena hän oli malliesimerkki ”kiihkouskovaisesta”. Hän oli täynnä ”oikeaa oppia”, kelpo fariseus! Menestyvä tyyppi. Oli kaksoiskansalaisuus, juutalaiset juuret, rooman kansalaisuus. Kielitaitoinen mies. . . Mutta kiihkossaan ja oikeaoppisuudessaan hän oli murhaaja. Hän ryhtyi vainoamaan silloisia alkuseurakunnan uskovia. Ensimmäinen uhri, marttyyri.  oli Stefanus. Hänen kivitettiin, Paavali (silloin Saul) vartioi teloitusta. Mitä sitten?

Jumala otti miehen kiinni ylpeydestä, kovuudesta, vihasta. Hänen radikaali kääntymyksensä oli tämä: Uskonnollisesta pimeydestä valoon. Hän katui ja sai armon ja armahduksen. Hän katui koko loppuelämänsä entistä pahuuttaan. Hänen kivisydämensä muuttui, vihan tilalle tuli taivaallinen rakkaus, laupeus ja lempeys. Se tärkein. Se suurin!

 

Lopuksi

Jeesus ei lähettänyt silloisia oppilaitaan kadotusta ja kuolemantuomioita saarnaamaan! Käsky oli oli julistaa parannusta ja syntien anteeksiantamusta Jeesuksen ristin työn ansiosta. Tämä käsky ja ohjeistus on edelleen sama: On tuotava ilosanomaa kärsivään maailmaan!

Joka lajin paineissa ja ongelmissa oleville ihmisille on kerrottava, että tuomio on kannettu! – Pahuus on kukistettu, jokainen katuva voi saada vapahduksen! Voi saada uuden alun, uuden elämän, tulevaisuuden toivon! Mahdollisuus on – valinnan tekee kukin omalla kohdallaan.

 

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta <a href="http://www.elamanlaulu.com" title="http://www.elamanlaulu.com">http://www.elamanlaulu.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu