Raamattu? Sanan -, mielipiteen – ja uskonnonvapaus? Kyllä!

 

Sanan- ja mielipiteenvapauden käymistilaa?

Yhä uudelleen on näkyvissä käymistilaa ja köydenvetoa sanan- ja mielipiteenvapaudesta.

Täällä PV:ssa oli tarjolla eilen blogiotsikko: ”Onko Suomessa enää sanan- ja uskonnonvapautta?

Selkeä ja lainmukainen vastaus on, että tietenkin on!  Ei perusoikeuksia noin vain voida karsia – kaikilta kansalaisilta. Vireillä oleva agenda, josssa yksittäistapaus on nostettu ikäänkuin ”pelättimeksi” esitutkintoineen, se ei todista puoleen eikä toiseen siitä,  että kaikkien sananvapaus olisi ”uhattuna”! Ei, ei tosiaankaan! Pelkääminen ei ole realistista.

Itsekin (kristittynä) sovellan 100% sanan- ja mielipiteenvapautta, sekä siteeraan ja käytän Raamatun sanaa, julkisissa kirjoissani ja kirjoituksissani. Ketään kumartelematta taikka pelkäämättä. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/mlhie2/

 

Uskonnonvapaus?  Raamattu ei ole laiton kirja. . .

Väittelyissä on usein unohdettu, että sananvapauden lisäksi jokaisella on erikseen mielipiteenvapaus. Siis yhdenvertainen oikeus olla omaa mieltä jostakusta kiistakysymyksestä.

Jokainen saa 100% pitää ”oman kantansa” esimerkiksi seksikysymyksissä. Siinä on raja. Kenelläkään ei ole legaalia oikeutta vaatia että KAIKKI, esimerkiksi kristityt sanoisivat aamenta joka lajin seksisekalaisille asioille.  Ei ole oikeutta vaatia, että kristityt vaikenisivat oikeudestaan laillisen uskonnonvapauden puitteissa, ”harjoittaa uskoaan yksityisesti – ja julkisesti”.  Ja vielä vähemmän on oikeutta vaatia sitä, etteivät kristityt voisi ja saisi käyttää Raamattua. Se on maailmanlaajuinen, 2, 5 miljardin kristityn ihmisen pyhä kirja.

Tällainen lause ( 20.8.2020) ei ole faktaa:

Elikkä voisi hyvin sanoa niinkin, että nykypäivän Suomessa Raamattu on laiton kirja.”

Niin ei voida sanoa. Ei ole argumentteja, ei todisteita. Ei minkään tason oikeuspäätöstä!

 

Vihakirjoituksissa Raamattua vastaan voidaan nähdä ”kiihotusta kansanryhmää vastaan” ( = kristityt). Kirjoituksissa on myös laitonta hyökkäystä Raamattua vastaan. Se on edelleen lainmukainen eepos.

  • Maailmassa on noin 2,5 miljardia kristittyä, joiden Pyhä Kirja Raamattu on…
  • Se on maailman levinnein, luetuin ja tutkituin Kirja!
  • Se on käännetty kokonaisuudessaan 474 kielelle,
  • Uusi Testamentti 1231 kielelle, osia Raamatusta 2527 kielelle. . .

Yritykset kumota tai lopettaa Raamatun auktoriteettia? Ovat yhtä toivotonta kuin yrittää tyhjentää valtameriä pikkulusikalla kauhoen. Taikka kumota kuuta ja aurinkoa taivaalta. . .

 

Raamattu, vaino ja ”kiihotus kansanryhmää vastaan”?

Suurin yksittäinen vainottu kansanryhmä maailmassa on kristityt.  Kaikkialla siinä on näkyvissä ”kiihotus” ja viha. Arvoiden mukaan maailman 2,5 miljardista kristitystä jopa 350 miljonaa on erilaisten vainojen, kidutusten ja kuoleman piirissä. Täysin alistettuina. Heille ei anneta useinkaan mitään oikeudenkäyntiä, saati lainmukaista oikeusprosessia. Ääriolosuhteissa (kuten Kiina ja muutamat muut maat, sekä muslimimaat) valtiovalta valvoo. Kiinassa säädettiin tänä vuonna entistä ankarampi laki kristittyjä vastaan.  Lapsia velvoitetaan kouluissa ilmiantamaan  jopa omat vanhemmat ja läheiset, jos nämä rukoilevat taikka käyttävät Raamattua.  Miljoonat kristityt ovat vankiloissa, pidätettyinä, pahoinpideltyinä, vailla lainmukaista prosessia, sananvapautta, oikeutta puolustukseen.

Eikä tällainen viha-asenne Jumalaa, Raamattua ja kristillisyyttä vastaan ole siis outoa ns. länsimaisessa demokratiassa, ihmisoikeusmaassa?  Joku oli jopa innostunut niin, että ilmoitti tehneenä ”rikosilmoituksen” Raamatusta (ja Koraanista).

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/239576-oikeinko-rikosilmoitus-raamatusta-ja-koraanista/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/303164/

 

Lopuksi

Erilaisista vastakkaista mielipiteistä ja näkemyksistä ei ole viisasta synnyttää epäasiallista väittelyä saatikka repivää riitaa!  Jokainen olkoon oikeutettu omaan ”mielipiteeseensä”, kunhan muistaa että sama oikeus on myös toisilla, kaikilla.  Ei ole mitään oikeutta vaatia, että kaikki alistuisivat jonkun yleisen taikka marginaaliryhmän mielipiteeseen. Tämä koskee kristittyjä. Heillä on lainmukainen oikeus uskonnonvapauden mukaisen vakaumuksensa nojalla mm. Raamatun Sanaan.

Joka katsoo, että ”jumala” on samaa kuin Aku Ankka taikka Mikki Hiiri saa pitää 100% mielipiteensä. Mutta sitä on turha tuputtaa miksikään tieteellisen tutkimuksen paradigmaksi! Sadut satuina. Kaikkea maailmaan mahtuu! Aku Ankka ja Mikkihiiri kun eivät juttele samassa sarjassa Elävän Jumalan kanssa.. .

On myös syytä huomioida, että joku yksittäinen kristitty kannanottoineen ei missään tapauksessa edusta kaikkia kristittyjä.  Eli, on täysin kohtuutonta vihata ja leimata kaikkia kristittyjä ja Raamatun sanaa yksittäistapauksen perusteella. Kukin yksilö vastaa sananvapaudestaan, sananvastuun puitteissa.

Eikä Jumalaa voi syyttää sellaisesta, jota epätäydelliset ihmiset tekevät. Olivatpa he sitten pyhiä tai pahoja, hyviksiä taikka pahiksia, jumalattomia tyranneja taikka fransiskaanimunkkeja ja maailmanparantajia!

Kukin vastaa Jumalan edessä omasta elämästään. Omista tekemisistään taikka tekemättä jättämisistään. Usein maksun paikka valinnoista tulee jo tässä elämässä. Viisas ottaa ja katsoo peiliin? Siinä on otollinen status. Kuka minä olen? Mitä minä olen? Ja mikä on tieni suunta ja finaali?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/myohastyminen-myohastyitte-ovi-on-suljettu/

mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta * http://elamanlaulu.com/ * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu