Salaliittoteoreetikot ja rokotevastaiset änkyrät?

 

Oli asiaa. Uutisoinnissa kerrottiin tänään, että sisäministeri Ohisaloa huolestuttavat rokotevastaisuus ja salaliittoteoriat?

Saarikko kertoi olevansa rokotuksia enemmän huolissaan viruksen muuntumisesta. Ohisaloa huolestuttavat rokotevastaisuus ja salaliittoteoriat, mutta Saarikko korosti rokotemyönteistä ilmapiiriä, sillä kyselyissä 80 prosenttia suomalaisista haluaa ottaa rokotuksen. ”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1287732

 

Kun ei meille kansalaisille ole viralliselta taholta esitetty sellaista Listausta, jossa määritetääm

a) salaliittoteoreetikon habitus, tuntomerkit?

b) rokotevastaisen änkyrän kriteerit?

 

Niin meidän on jatkettava sanan-, mielipiteen ja ajattelun vapaudessa.

 

Itselläni ei ole mitään tekemistä jonkun ”salaliittolaisuuden” kuvioissa.

Enkä ole rokotevastainen vaan rokotekriittinen. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Kirjoitin sisäministerille Avoimen kirjeen, tänne julkaistavaksi. Lähetin sen hänelle s-postissa PDF-liitteenä.

 

Suosittelin häntä lukemaan websivustoltani https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi

Putkakertomuksen vuodelta 2007. Kun minut sananvapauteni syystä pantiin oikeusvaltion ankaraan testiin! Ja mitä siitä? Tuo traagisen koominen tapaus oli 2007 puheenaihe.

Että liki 60 vee hoitaja paiskataan putkaan, keskellä kirkasta päivää, selvin päin!  Tuosta vain? Että miksi?  Oli kirjoittanut (vääriä?) sanoja,  kirjassaan.

Sinä  jota pelottaa käyttää sanojasi?  Joka pelkäät että poseen laitetaan?  Relaa jo hyvä ihminen. Kun luet tuon putkakertomuksen, niin saat nauraakin, mahasi kipeäksi. Sillä sellainen keissi ja spektaakkeli se oli. Kaikkineen. Jos – kun luet tuon putkakummajaisen, niin varaudu.

Ihmettelemään. Itkemäänkin? Nauramaan? Että voiko tällaista tapahtua Suomessa, oikeusvaltiossa?  No, ehkäpä etenemme aikaan, jossa tällaista on toistumassa?

No se on julkisesti luettavana tänään. Kaikillekin. https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/?page_id=306

Sisäministerille opiksi ja infoksi (kun on poliisiasioiden syy) ettei sentään kaikkia kansalaisia niputeta yhteiskunnan viholliksi? Ja ettei tuosta vain panna sellin seiniä mittaamaan? Jos ja kun kirjoittaa sellaisiakin sanoja,  jotka eivät yhteisen kollektiivisen retoriikan toistoa!

Eli, jatkossakin kirjoitan rokotuskriittistä asiaa.

Ja odotan josko ministeri Ohisalo taikka muut kerkeäisivät laatia LISTAN, jossa salaliitto-teoreetikko-kansalaisen tunnusmerkit olisivat mustaa valkoisella?

Kun julkisia tekstejä kirjoitan, julkisista lähteistä ja liitteistä ja se on julkisesti arvioitavana – niin olisi intresanttia lukea Virallisen Tahon kiriteerejä, mikä niissä on jotakin ”salaista”?

Lopuksi

On kohtuutonta, että ihmisiä aletaan niputtaa: rokotemyönteinen, rokotevastainen.

Taikka että, jos ajatettele omilla aivoillaan – harjoittaa tervettä ja argumentoitua kriittisyyttä – niin ilmassa leijuu jo päättäjien taholta: Haa, salaliittoteoreetikkoja!

 

Maijaliisa Hiekkanen

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. * Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni elämässä. MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". ---------------------------------------------------------- Minut löytää mm. kotisivuilta * https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/ ( SANANVAPAUS) * http://elamanlaulu.com/ (Musiikkipalvelu) * http://elamanlaulu.com/muistelmia-maijaliisa-hiekkanen/ * elamanlaulu@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu