Sanan – ja mielipiteenvapaus?

Täällä, niinkuin yleisestikin, on puitu ja pähkäilty sananvapauden asiaa.

  • Sananvapauden tila Suomessa . . .
  • Mitä saa sanoa. . .
  • Sananvapaudelle hyvästit. . .

No ei nyt sentään! Ei hätä ole tämän näköinen. Toki yritys suitsia sananvapautta sisältää tätä nykyä kummallisiakin otteita? Vanhojen postillojen syynäystä!  Nostamalla lavalle muutamia ihmisiä kuin linnunpelättimiksi, – nostamalla oikeusprosesseja ”sanojen ja sanomisten” tiimoilta.  Historiastakin tutut ”näytösoikeudenkäynnit!!  Niillä voidaan pelotella monia, mutta ei kaikkia!

Sananvapaus – mielipiteenvapaus?

Tämän sanansodan keskellä näyttää unohtuneen se seikka, että sananvapaus sisältää mielipiteenvapauden – oikeuden! Eli, nyt ei yhteiskunnan ilmiöissä ole kyse sinänsä vain sananvapaudesta.  Kyseessä on julkinähtävä mielipiteisiin kohdistuva agenda. Tietyt mielipiteet eivät olisi luvallisia, toisia taas koetetaan ”suojella”. Yhdenvertaisuuden vastaisesti!

On sanottu, että mielipidevainot ovat totalitarismin airut Mielipidevainot, sitten vangit! Suunta on niin selvä, että Sokea Reettakin sen voi nähdä. Nyt kiihkeä syyteasian hehkutus, sitten ja sitten… Siitä on kysymys. Ei sinänsä yleisestä sananvapaudesta, vaan (tiettyjen) mielipiteiden kampeamisesta! Yrityksestä manipuloida kansalaisia…

  • No, saako mielipiteensä sanoa? Tottakai!
  • Onko mielipideoikeus kaikilla? Tottakai!

Mielipiteitä on niin paljon kuin ihmisiä tällä Telluksella! Yhdenvertaisesti kukin on mitä mieltä onkin! Se on tietty täysin arkinen fakta, että kaikkien mielipiteet eivät maistu kaikille! Mutta, jos rajoittaa pitäisi, sen pitäisi kohdistua kaikkiin!

Haluaako EU-Suomi ottaa mallia niistä yhteiskunnista, joissa on vain tietty ja rajattu ”mielipide”? Joissa on ihan pakko kumartaa sitä luvallista mielipidettä? Vai pitäytyykö Suomi länsimaisen sivistyksen piirissä, jossa erilaiset mielipiteet ovat lainmukaisesti ja yhdenvertaisesti esillä?

Kansalaisten aktiivisuus

Ryhdistäytyminen on tarpeen. Toki suomalaiset ovat olleet kovin kilttejä ja hallintoalamaisia, tsaarinajan jäänteiden opettamia (!) – – mutta väärä kiltteys on riski.  Jos kansalaiset itse eivät pidä kiinni lainmukaisista perusoikeuksista ( sanan-ja mielipiteenvapaus, uskonnonvapaus) kukaan ei tule niitä tarjottimella antamaan. Päin vastoin!

Minä, joka olen kantapään kautta kokenut, mitä tarkoittaa virkavallan mielivallalla operoitu sananvapauden riistoyritys. . . kun minut pakkokeinoja soveltaen paiskattiin Pasilan poliisiputkan betonipedille 25.10.2007. Miksi? Juuri sanojen ja mielipiteiden syystä. Virkavallan yritys vaientaa minut oli tehokasta lajia. Ei ole tavallista, että pakkokeinoja käytetään, kun pitää saada kuulusteluun kunnianloukkausepäilystä? Keinot eivät tepsineet ja tehonneet minuun. Kirjoitin sitä ennen, ja sen jälkeen vieläkin enemmän!  🙂

Siksi kirjoitan niinkuin kirjoitan. Siksi olen mikä olen. Sanan-ja mielipiteen oikeuteen kohdistetun ”tulikokeen” perästä – ei kukaan ole enää täysin samanlainen? Ei voi elää enää illuusioissa, ei uskotella mitä tahansa. Siksi näen tarpeelliseksi myös yleisesti puolustaa mielipidevapautta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/sananvapaus-selli-sensuuri-2007/

Sentään vielä muutamia lainmukaisia kannanottoja tietyistä mielipiteistä on uutisoinnissa. Rikos-ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen.

https://uusitie.com/rikos-ja-prosessioikeuden-professori-matti-tolvanen-ei-ole-rikos-siteerata-raamattua/

  • Elä ja anna toistenkin elää!
  • Puhu ja anna toistenkin puhua.
  • Pidä mielipiteesi, mutta anna oikeus toisten mielipiteille!
mlhie2

* Kirjoittaja on eläkkeellä oleva hoitaja, musiikkiterapeutti, laulaja, vapaa kirjoittaja; kirjailija. * Aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. * Vakiintunut kiusaamisen vastustaja, ihmisoikeuksien perääjä. *Aktiivinen toimija (eläkkeelläkin). * Selviytymisen seminaarista selvinnyt, koetusten koulussa opiskellut, iloisesti kiinni "elämän pannukakun reunassa"! MOTTO: "Linnut voivat laulaa silloinkin kun oksa katkeaa, koska ne tietävät että niillä on siivet". Minut löytää mm. kotisivulta <a href="http://www.elamanlaulu.com" title="http://www.elamanlaulu.com">http://www.elamanlaulu.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu