On aika puhua Halla-ahon antisemitismistä!

Äärioikeistolaisen Perussuomalaisten varakansanedustaja ja päivystävä dosentti Arto Luukkanen, joka on olevinaan jonkinlainen sanaseppo, rustasi pilkallisen haikun Hussein al-Taeesta ja SDP:stä. Siinä hän syytti SDP:tä ”valkopesusta” liittyen al-Taeen vuosien takaisten kirjoitusten aiheuttaman kohun jälkipyykkiin ja sen käsittelyyn eduskuntaryhmässä.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee on esittänyt muun muassa antisemitistisiä näkemyksiä ja joutuukin niistä kenties vielä oikeudessa vastaamaan.

Perussuomalaiset ja heitä lähellä olevat hännystelijäpoliitikot ovat pitäneet pakolais- ja muslimitaustaisen al-Taeen keissistä runsain mitoin ääntä ja kaivelleet kaiken pienintä piirtoa myöten. Niin myös Iltasanomat, joka on suorastaan erikoistunut perussuomalaisia miellyttävien näkökulmien esiintuomiseen. Perhe-elämä tai mikään muukaan yksityinen ei ole ollut pyhää.

Pysytäänpä ilmiössä nimeltä: antisemitismi Suomessa. Sehän on islamvastaisen ja Israelin ystävän Tundra Tabloidsinkin (Halla-ahon suuri fani!) erityisenä mielenkiinnon kohteena maailmalle raportointia myöten.

Mitä tulee Perussuomalaisiin ja antisemitismiin, niin tosiasia on, että heillä on uusnatsiyhteyksiensä lisäksi koliseva antisemitistinen luuranko kaapissaan ja sen nimi on Jussi Halla-aho, puolueen oma puheenjohtaja.

Halla-aho on äärimmäisen kyynisessä ja vastenmielisessä holokaustia käsittelevässä kirjoituksessaan:

– nimittänyt Israelia 'ihmisoikeuksien ja vähemmistöasiain jättiläiseksi' halventavassa tarkoituksessa;

– nimittänyt juutalaisten joukkomurhaa 'historialliseksi kuriositeetiksi, joka ei häntä kiinnosta';

– antanut ymmärtää juutalaisten omistavan Hollywoodin ja Yhdysvaltain median (tuttu salaliittoteoria!);

– nimittänyt holokaustin uhrien muistamista 'holo-hölinäksi';

– antanut ymmärtää holokaustin uhrien olevan 'vanhoja luukasoja';

– pitänyt holokaustin muistamista omissa 'silmissään tyhmänä' jne.

Tuo kirjoitus Kansanmurhista ja niiden muistamisesta on edelleenkin hänen Scripta-blogissaan, eikä hän ole koskaan osoittanut katuvansa kirjoituksiaan, siis tätäkään kirjoitusta. Päinvastoin!

Jokainen valistunut eurooppalainen tajuaa, että Halla-ahon esittämät näkemykset ovat häpeällisiä, etenkin sen suhteen, mitä tulee holokaustin ja sen muistamisen ainutlaatuiseen merkitykseen Euroopan historian kontekstissa ja myös nykyisyydessä, sillä antisemitistiset hyökkäykset ovat lisääntyneet sitä mukaa, kun on todistettu äärioikeiston uutta nousua Euroopassa.

Ja ennen kaikkea, holokaustin muistamisen ja sen uhrien häpäisy on syvä loukkaus juutalaisten ihmisarvoa ja juutalaisuutta kohtaan.

Halla-ahon kirjoituksessa on kyse puhtaasta antisemitismistä, ei mistään muusta.

Halla-aho on toiminut Perussuomalaisten puheenjohtajana kaksi vuotta ja hänen oman väen poliitikkojen rasististen näkemysten puolustaminen on käynyt yhä härskimmäksi.

Luulisi siis hänen kyseenalaisten näkemystensä olevan myös antisemitismin osalta mielenkiinnon kohteina.

Hussein al-Taee, joka on katunut ja pyytänyt anteeksi kirjoituksiaan (toisin kuin Halla-aho) ja kaiken lisäksi omistanut vuosia elämästään todelliselle arpeetille ihmisarvoisemman maailman puolesta, on maksanut ja kenties vielä tulee maksamaan kovan hinnan loukkaavista sanoistaan.

Entäpä Halla-aho?

Olisiko hänenkin aika päästä oikein maailmanluokan uutisiin antisemitistisistä näkemyksistään, kuten esim. Pertti Salolaisen ja al-Taeen.

Jos 'Toverit pesevät', niin 'Perussuomalaiset piilottelevat antisemitismin luurankoa'.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu