Äärikristillisen verkoston toiminta suurta rajat ylittävää peliä ihmisten terveydestä ja hengestä piittaamatta

USA:n korkeimman oikeuden liittovaltiotason aborttioikeuksien kumoaminen on valitettava esimerkki äärikristillisten lobbareiden onnistumisesta. Presidentti Trumpin nimittämät ja edellä mainittujen lobbareiden anti-gender-ideologiaan sitoutuneet korkeimman oikeuden tuomarit söivät tilaisuuden tulleen senaatille antamat lupauksensa ja veivät kertaheitolla USA:n naisten oikeuksien näkökulmasta tarkasteltuna kehittyvien maiden joukkoon. Ratkaisulla on myös laajat kansainväliset vaikutukset, sillä USA on menettänyt uskottavuutensa naisten oikeuksien edistämisessä osana ulkopolitiikkaa. Äärikristillisen verkoston toiminta on siis suurta rajat ylittävää peliä jopa ihmisten terveydestä ja hengestä piittaamatta.

On suuri itsepetoksellinen erehdys luulla, että suomalainen poliittinen järjestelmä olisi millään muotoa vapaa äärikristillisen verkoston vaikutuksesta tai, että kyseinen verkosto olisi rajoittunut pelkkiin laitaoikeistopuolueisiin.

Niin paikallis- kuin valtakunnantasolla on saatu todistaa hyvin erikoisia näytelmiä ”veljeydentunteiden” puuttuessa peliin ilman, että oman puolueen sitoutuminen ihmisoikeuksien puolustamiseen olisi painanut vaa’assa yhtään mitään. Tällainen ilmiö havaittiin esimerkiksi ulkoministeri Timo Soinin rikkoessa maan virallista ulkopolitiikkaa, kun hän teki pilkkaa naisten oikeuksista kesken ulkomaan virkamatkaa. Soini tahri Suomen mainetta vieläpä antaen ymmärtää, mikä hänen lojaliteettinsa kohde oli ja se ei ainakaan ollut Suomi. Onnitteluja Soinin selviytymisestä satikutilta esittivät yllättäen hyvin kummalliselta vaikuttavat tahot. Selitystä ei tarvinnut kauaa etsiä, kun päätyi erääseen äärikristillisen verkoston solmuun.

Äärikristillisen verkoston tavoitteista on syytä ymmärtää, että se pyrkii yksissä tuumin äärioikeiston kanssa tekemään tyhjäksi toisen maailmansodan jälkeisen myönteisen kehityksen ihmisoikeuksien saralla. Kehitys on ollut monilta osin hidasta ja se ei ole tapahtunut ilman taistelua mutta merkittävän kehyksen sille tarjosi varsin laaja kansainvälinen yhteisymmärrys siitä, mihin ihmisoikeuksien polkeminen voi kauheimmillaan johtaa. Samalla hahmotettiin se polku ja ne välineet, joiden kautta kauheuksiin päädyttiin.

Toivottavasti USA:n varoittava esimerkki herättää suomalaisenkin poliittisen järjestelmän ymmärtämään politiikkaa ja uskontoa sekoittavan ihmisvihan vaarat. Kyse ei tosiaankaan ole mistään mielikuvitusvaaroista.

Näiden vaarojen torjuminen edellyttää ongelman olemassaolon tunnustamista ja määrätietoisia toimia.

+13
mpmaenp
Sosialidemokraatit Siuntio

Kunnanvaltuutettu
Kunnanvaltuuston 1.varapuheenjohtaja
Siuntion Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu