Äärioikeiston kaaosta ja pelkoa lietsovaa propagandaa tehdään täysissä järjissä ja kylmän laskelmoivasti

On hirvittävää seurata tilannetta, missä eduskunnassa käytävää keskustelua leimaa yhä merkittävämmässä määrin järjenvastaisiin argumentteihin reagoiminen. Kun järjenvastaisuudet muuttuvat äänestyskäyttäytymiseksi ja toisinaan jopa välikysymyksiksi, voidaan tilannetta kuvata erittäin vakavaksi, sillä kyse on demokratian vandalisoinnista. Se on parlamentaarisessa järjestelmässä toimivan äärioikeiston eli oikeistoradikalismin tavoitekin.

Yleinen kansalaiskeskustelussa havaittava reaktio on, että edellä mainitut järjenvastaiset ulostulot kuvastaisivat jollakin tavalla sanojiensa älykkyyttä tai henkistä terveyttä. Tällainen on osittain ymmärrettävä keino ohittaa pelon tunteet, joiden vallassa monet pohjimmiltaan ovat todistaessaan intensiteetiltään luonnottomissa mittasuhteissa olevilla tunneilmaisuilla tai raakuuksilla maustettuja argumentteja.

Älykkyyden ja henkisen terveyden epäileminen on kuitenkin suuri virhearvio, sillä äärioikeisto kylvää pelkoa ja yhteiskunnallista kaaosta kylmän laskelmoivasti ja oikeistoradikalismin tapauksessa se tapahtuu vieläpä demokraattisesta järjestelmästä lypsetyillä rahoilla, miljoonilla euroilla vuosittain.

Se, että tämä kylvetty kaaos näkyy jo kouriintuntuvasti tavallisten ihmisten arjessa, on täysin anteeksiantamatonta.

Anteeksiantamatonta on myös se, että kaaoksen tiedetään palvelevan vihollismielistä ulkomaista hybridivaikuttamista.

 

+8
mpmaenp
Sosialidemokraatit Siuntio

Kunnanvaltuutettu
Kunnanvaltuuston 1.varapuheenjohtaja
Siuntion Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu