Halla-aho Scripta-blogissaan: ”Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino”

Ekstremistisen äärioikeiston väkivalta nousi esiin keskisuomalaisen paikallispoliitikon jouduttua murhayrityksen kohteeksi. Epäillyillä tekijöillä on yhteyksiä ekstremistisiin järjestöihin.

Väkivaltaa ihannoivia ajatuksia esiintyy kuitenkin demokraattisen järjestelmän sisällä vaikuttavan äärioikeiston, eli oikeistoradikalismin, parissa. Oikeistoradikaalit puolueet myös tekevät yhteistyötä ekstremistisen äärioikeiston kanssa. Yhteistyö ei ole suinkaan mikään ihme, sillä kyse on saman ideologisen viitekehyksen ilmenemismuodoista.

Oikeistoradikaalin Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon suhtautuminen väkivaltaan on asia, jota on vuosien varrella moneen kertaan pohdittu. Nyt pohdinnan tekee ajankohtaiseksi syvästi järkyttävät tapahtumat.

Halla-ahon Scripta-blogi on merkittävä edellä mainitussa mielessä. Halla-aho ei ole koskaan esittänyt katuvansa kirjoituksiaan, joista heijastuu brutaali asennemaailma.

Vuonna 2003 (17.10.) Halla-aho kirjoitti Scripta-blogissaan seuraavaa:

Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampu..in päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.

Vuodelta 2007 (13.9.) löytyy puolestaan seuraava tekstikatkelma:

Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita … En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin … ihmissaastalle vahingonkorvauksia ”kivusta ja särystä”. Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja …

Oikeistoradikalismille demokratia on väline valtaanpääsyyn, ei muuta.

Kun valtaan on päästy, oikeistoradikalismi tekee selvää demokratiasta, oikeusvaltiosta ja ihmisoikeuksista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu