Halla-ahon erikoinen tarjous RKP:lle – Suomi valovuosia jäljessä Ruotsin vuosikymmeninä saamasta nettomaahanmuutosta

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti vappupuheessaan tulevalle hallituskumppanille RKP:lle ”yhden positiivisen näkökulman” maahanmuuttopolitiikkaa koskien. Halla-aho tarjosi mahdollisuutta tehdä pohjoismaista maahanmuuttopolitiikkaa viitaten Ruotsin ja etenkin Tanskan nykyisiin maahanmuuttopoliittisiin linjauksiin. Tarkoituksena olisi siis mennä kohti tiukkoja linjauksia. Asiasta kirjoitti Uusi Suomi.

Ruotsalainen kansanpuolue on kipuillut mahdollisen perussuomalaisten kanssa tehtävän hallitusyhteistyön kanssa. Haluan tarjota RKP:lle yhden positiivisen näkökulman tähän asiaan. Pohjoismaisuus on aina ollut RKP:lle keskeinen arvo ja viitekehys. Perussuomalaisten kanssa on mahdollisuus tehdä todella pohjoismaista maahanmuuttopolitiikkaa”, totesi Halla-aho Uuden Suomen mukaan.

Halla-aho nosti esimerkiksi Tanskan tiukentuneen maahanmuuttopolitiikan ja väitti, että juuri väistyvän ”vasemmistohallituksen” politiikan myötä Suomi näyttäytyisi kummajaisena ja hölmöläisenä Pohjolassa.

Halla-ahon tarjous on kuitenkin itsessään erikoinen, sillä tosiasiassa Suomi on kummajainen muihin pohjoismaihin verrattua ollessaan valovuosia jäljessä Ruotsin ja Tanskan vuosikymmeninä saamasta nettomaahanmuutosta. Voisi sanoa, että Suomi on vasta pääsemässä alkuun todellisen työikäisten määrää nostavan maahanmuuton saralla. Tätäkin varjostaa se, että samaan aikaan Suomesta käy ovi ulkomaille esimerkiksi hoitoalalla ja korkeakoulutusaloilla. Tästä johtuen Ruotsi ja Tanska tarkastelevat maahanmuuttoa tyystin erilaisesta perspektiivistä.

Mikäli Suomi lähtee entisestään tiukentamaan maahanmuuttopolitiikkaansa, ajaudutaan tielle, missä maa näivettyy ja maastamuutto paremman elintason perässä tulee kasvamaan. Kierre on valmis.

On uskallettava tunnustaa se, että ikärakenteeseen myönteisesti vaikuttavassa maahanmuuttopolitiikassa katsotaan jopa vuosikymmeniä eteenpäin. Tällöin kovin tiukka valikoivuus ja välittömään myönteiseen vaikutukseen tuijottaminen ei ole viisas linja, sillä katseet voivat olla vasta toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien synnyttämässä vaikutuksessa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu