Iltalehti riepottelee sateenkaari-ihmisiä ja lietsoo vastakkainasettelua

Torstaina 20.4.2023 Iltalehdessä ilmestyi toimittaja Sanna Ukkolan kolumni ”Drag tuhoaa lapset ja palvelee pedofiileja – Hävetkää, aikuiset!”. Kolumni on läpeensä asiaton ja sen on koettu leimaavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä anti-gender-liikkeelle tyypillisillä retorisilla keinoilla. Saman tyyppistä keinovalikoimaa käytti professori Tapio Puolimatka vuonna 2018 julkaistussa pamfletissa ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi”, mistä syntyi laajamittainen skandaali.

Erityisen häiritsevää Ukkolan kolumnissa yhteiskunnallisesta näkökulmasta tarkasteltuna on – sisältönsä lisäksi – se, että sen julkaisee valtamediaan lukeutuva iltapäivälehti, eikä mikään äärioikeistolainen valemedia. Ukkola on tuottanut vastaavia antipatioita sisältäviä kolumneja Iltalehdessä lukuisan määrän.

Tänään Iltalehti puolestaan julkaisi artikkelin ”Drag puhuttaa myös Ruotsissa: ”Ei riitä, että hallitus vain katsoo vierestä””, missä otsikkonsa mukaan kerrottiin Ruotsin äärioikeiston transihmisiin ja drag-taitelijoihin kohdistamista hyökkäyksistä. Artikkeli on sinänsä asiallinen mutta tosiasiassa siinä viitataan muun muassa Ukkolan torstaiseen kolumniin ikään kuin kyseinen kolumni edustaisi normaalia suomalaista keskustelua. Tosiasia on, että aiheen käsittelyä alusti Ukkolan kolumni, jonka sisältämä lietsonta oli tehnyt jo tehtävänsä. Tämä on nähtävissä artikkelin keskusteluissa.

Ukkolan kolumnin ja sitä seuranneen eräänlaisen ”tilanteen normalisoivan ja asiallisen” artikkelin ilmestyminen Iltalehdessä ei ole mitään uutta. Joka kerta on kuitenkin havaittavissa, että journalismin näkökulmasta edeltävä tuhotyö on varmistettu ja saldona on sateenkaari-ihmisiin kohdistuvien ennakkoluulojen lisääntyminen.

Iltalehti siis tosiasiallisesti harjoittaa sateenkaari-ihmisiä riepottelevaa toimituksellista linjaa tavoitteena vastakkainasettelujen lietsominen, jonka jalkoihin sateenkaari-ihmiset on tarkoitus survoa.

Kyse on henkisestä väkivallasta, jota ei tule hyväksyä.


Aiheeseen liittyvää:

Ukkola toi drag-paniikkia lietsovat kulttuurisodat Suomeen. Tiina The Feminist -blogi, Lily.fi

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu