Kansalliskonservatiivi Ilta-Sanomat kannattelee Petteri Orpoa fanaattisen pitkällä vaalimainoshaastattelulla

Objektiivista journalismia on turha etsiä kaupallisten medioiden suunnalta ja syy siihen on hyvin yksinkertainen. Kaupalliset mediat ovat osa elinkeinoelämää ja samalla osa sen oikeistolaista vaikutusverkostoa. Ettei jäisi epäselväksi, kaupallisten medioiden etujärjestö Medialiitto on Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenjärjestö.

Medialiitto hyökkäsi taannoin Yleisradiota vastaan saamalla aikaan Yle-lain muutoksen, jolla se pyrki rajoittamaan Yleisradion toimintamahdollisuuksia. Muutoksen katsottiin laajalti haittaavan suomalaisten oikeutta vastaanottaa tietoa, mikä on osa suomalaisten perustuslain takaamaa sananvapautta.

Joka kerta, kun tavallinen suomalainen avaa kaupallisen media tuottaman uutisen, kolumnin tai muun jutun, tulisi tiedostaa, että pahimmillaan kaikki on viritetty ohjaamaan suomalaisen käyttäytymistä, ajattelua ja tunnetiloja tavalla, joka palvelee elinkeinoelämän ja sen yksipuolisia tavoitteita ajavien parlamentaaristen ja ulkoparlamentaaristen poliittisten toimijoiden intressejä.

Poliittisen vaikuttamisen osalta tarkoitus on ohjata käyttäytymistä myös äänestyskoppiin saakka. Tällainen on pitkälle vietyä manipulointia, mihin yhdistyy selkeä pyrkimys siihen, että suomalaiset saavat korkeintaan hyvin rajoittuneesti tietoa, jonka perusteella toteuttaa demokraattisia oikeuksia. Juttujen otsikot, näkökulmat, esille pääsevät, vaikenemiset ja paasauksen kohteet ovat tarkoin valikoituja ohjaamaan ihmismieliä haluttuun suuntaan.

Kaupallisilla medioilla on täysi oikeus toimia edellä mainituilla tavoilla mutta kun tähän oikeuteen kytkeytyy medioiden hämäräperäinen vakuuttelu siitä, että ne olisivat sitoutumattomia kansanvallan puolustajia, on helposti selvitettävien tosiasioiden valossa syytä todeta suoranaisen valehtelunkin olevan osa keinovalikoimaa, jälkien peittelyä.

Jos suomalaisilta kaupallisilta medioilta kysytään onko eduskunnassa äärioikeistolaisia puolueita, niin vastaus löytyy vaikenemisesta ja siitä havainnosta, että medioiden mukaan vain ulkomailta, kuten Italiasta löytyy äärioikeisto. Tai korkeintaan osoitetaan kotimaiseen hörhöosastoon ja sekin vain merkittävimmän oikeistoradikalismin, eli demokraattisessa järjestelmässä vaikuttavan äärioikeiston, lähteen peittelemiseksi. Syy on hyvin yksinkertainen, sillä eduskunnan äärioikeisto tukee oikeistolaista talouspolitiikkaa, missä tavallisen suomalaisen osana on olla alisteinen vahvimpien ja rikkaimpien intresseille, liikuteltava pelinappula ja pahimmillaan huutolainen.

Kaupalliset mediat ovat vaivihkaa normalisoineet suomalaisen äärioikeiston osaksi demokraattista järjestelmää, missä äärioikeiston nousu hallitusvaltaan ei olisi mikään ongelma esimerkiksi Suomen kansainväliselle maineelle ja demokraattisen järjestelmän vakaudelle. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että äärioikeiston ja sitä normalisoivan median toiminta on kansainvälisten tarkkailijoiden jatkuvan katseen alla. Näihin tarkkailijoihin mahtuu tilanteelle hykerteleviä ja niitä, jotka ovat hyvin huolissaan.

Ei siis ole mikään ihme, että media pitää täysin normaalina hallituspohjaa koskevana vaihtoehtona oikeistopuolueen ja oikeistoradikaalin puolueen yhdistelmää.

Esimerkin tällaista ajatusta propagoivasta mediatuotoksesta tarjoilee kansalliskonservatiivin Ilta-Sanomien fanaattisen pitkä vaalimainoshaastattelu, missä Kokoomuksen Petteri Orpo pääsee ääneen. Ilmaista palstatilaa on tarjolla niin, että päätä huimaa.

IS: Petteri Orpo ei näe enää esteitä hallitus­yhteistyölle perus­suomalaisten kanssa – Sdp:n politiikka ”ajaa maan vararikkoon”

Orpoa viedään vaalivoittoon yhdessä äärioikeiston kanssa ylivoimaisilla mediaresursseilla. Mutta eihän sitä oikeastaan tarvitse ihmetellä edellä mainitun tietäen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu