Kokoomusta ei ole kukaan eikä mikään pakottanut suomettumaan, se on tehnyt sen täysin vapaaehtoisesti

Viime vuodenvaihteen ja kevään aikana saatiin Suomessa todistaa näytelmä, missä tavalliset suomalaiset näyttivät vastaansanomattomalla mielipiteellään poliittiselle eliitille presidenttiä myöten kaapin paikan. Kyse oli Nato-jäsenyydestä, johon selkeän kannan ottaminen on ollut Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen suomalaisille poliitikoille yhtä tervanjuontia. Siinä sitten kevään mittaan poliitikot viisastuivat kukin tavallaan ja saivat kuin saivatkin muodostettua kansan tahdon mukaisen kannan Nato-jäsenyyteen.

Miksi tämä kaikki oli tervanjuontia?

Siksi, että suomettuminen, joka on de facto koskenut koko suomalaista poliittista järjestelmää, sai itse asiassa koskaan katkeamatta lisäpontta Venäjän kapitalistisesta jälleensyntymästä.

Poliittisen oikeiston parissa tämä otettiin riemuvoittona avautuvien bisnesmahdollisuuksien vuoksi ja tuskin nykyisellään bisneseliitin huipulla paistatteleva Häkämieskään yski puolueveljiensä ja -sisartensa ajatuksille. Eikä sen kummemmin ei-vasemmistolaisessa keskustassa, ei-oikeistolaisessa keskustassa kuin vasemmallakaan peitelty autuutta. Kumartelu jatkui ihan viime kevääseen saakka. Tämä on fakta.

Taloudellisen ja poliittisen eliitin suomettuminen ja vastaava eurooppalainen massahurmos realisoituvat kaiken aikaa karvaasti tavan suomalaisille.

”Akateemisia esseitä” rustaileva Perussuomalaisten 24/7-puoluesihteeri Arto Luukkanen heittää kehiin paksua palturia oikeistopuolue Kokoomuksen suomettumisesta ja maalailee puolueesta jonkinlaisen SDP:n jyrän alle jääneen uhrin. Eli Kokoomus olisi ollut jokseenkin pakotettu suomettumaan, mitä Luukkanen vielä kehtaa kutsua ”mini-suomettumiseksi”.

”Vuosina 2000-2012 kokoomus joutui nöyrästi sopeutumaan presidentti Tarja Halosen valtakauteen, jossa ns. positiiviset suhteet Venäjään oli monopolisoitu presidenttitasolle ja sosiaalidemokraattisen puolueen yksinoikeudeksi. Kokoomukselle jäi tässä toisen viulun soittelemisen tuska – se hoiperteli ”mini-suomettumisen ja mini-natottamisen” välillä.”, runoilee Luukkanen.

Kokoomus oli tuskainen ja hoiperteleva uhri, joka pakotettiin? Kerrassaan huvittava ajatus, joka muodostaa Luukkasen tarinassa sisäisen ristiriidan sen kerrotun tosiasian kanssa, että Kokoomus ”julistautui” Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen veljespuolueeksi. Tällaiseen eivät sentään muut puolueet ole kyenneet.

Kokoomusta ei ole kukaan eikä mikään pakottanut suomettumaan, se on tehnyt sen erittäin mielellään ja täysin vapaaehtoisesti.

Tällaista esseetä.

 

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu