Kristillisdemokraateilla ja Turtiaisen poliittisella lajityypillä vahva yhteys

Äärikansallismielinen lienee väärä luonnehdinta kansanedustaja Ano Turtiaisesta (VKK), sillä viimeaikaisista ulostuloista on kansallismielisyys kaukana. Turtiaisen tavassa viestiä on kuitenkin silmiinpistävä piirre, nimittäin uhkaavaksi muuttunut kiihkokristillinen retoriikka yhdistettynä laitaoikeistolaisiin käsityksiin salaliittoteorioineen.

Turtiaisen poliittinen lajityyppi ei ole mitään sattumaa, sillä sen voidaan katsoa olevan jatkumoa monen aiemman ja myös nykyisen poliitikkohahmon uskontoa ja politiikkaa sekoittavasta kärjekkäästä tyylistä.

Suomessa näitä hahmoja löytyy erityisesti Kristillisdemokraateista, jonka kuuluisin provokaattori lienee kansanedustaja Päivi Räsänen. Sekä Turtiainen että Räsänen ovat eräänlaisia politiikan esittäviä taiteilijoita, jotka tietävät tasan tarkkaan vihan markkinat, joihin heidän tyylinsä ja sanomansa uppoavat.

Kun tarkemmin ajattelee Räsäsen seksuaalivähemmistöjä koskevia ulostuloja useamman vuosikymmenen ajalta, hän on toiminut tienraivaajana. Räsäsen ulostuloista on myös varsin lyhyt matka Turtiaisen estottoman kiihottavaan ja samalla äärimmäiseen vaaralliseen ulosantiin. Turtiaisen hahmossa on nähtävissä Räsäsen tosiasiallisen vaikutuksen hedelmät, joita sosiaalinen media pursuaa. Tällä kertaa hedelmä on jalkautunut eduskuntaan saakka.

Siinä missä Turtiainen on saattelemassa ”Pride-Saatanaa” tuhanneksi vuodeksi vankilaan, Räsäsellä on ollut pakottava tarve Raamattua siteeraten muistuttaa ”kirkolle” homoseksuaalisuutta koskevista kuuluisista madonluvuista.

Ei Räsänen ole kuitenkaan puolueessaan yksin. Kristillisdemokraattien aito avioliitto -viharyhmään kuuluu useampikin puolueen eduskuntaryhmästä. Samaan hengenvetoon on todettava, että puolueella on surullisen kuuluisa historia ”synnin kauheuksien” saarnaamisesta eduskunnassa. Monella muiden puolueiden kollegoilla ovat hiukset nousseet pystyyn, kun Kristillisdemokraateissa (ent. Kristillinen liitto) on päästy vauhtiin.

Turtiaisen kohdalla täytyy muistaa, että hän on yhdeltä äärilaidaltaan Suomen äärioikeiston isähahmon Jussi Halla-ahon ideologinen hedelmä, jonka kaltaisia netti on pullollaan. Myös tältä osalta hedelmät ovat jalkautuneet eduskuntaan.

Onkin hyvin ymmärrettävää, että Perussuomalaisten ajatushautomon Suomen Perustan mainos paistattelee Turtiaista moneen otteeseen ylistäneessä valemediassa Oikeassa Mediassa, Suomen Uutisten pimeyden ytimessä.

 

+5
mpmaenp
Sosialidemokraatit Siuntio

Kunnanvaltuutettu
Kunnanvaltuuston 1.varapuheenjohtaja
Siuntion Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu