Kun hallitus on esittänyt miljardien koronatukia yrityksille, Kokoomus on huutanut ”Ei riitä!” – Velalla nekin on kustannettu

Kokoomus on kumma puolue. Se on tukenut hallituksen poikkeusaikojen talouspoliittisia päätöksiä, joissa velkarahalla on ollut peittelemätön rooli. Samaan aikaan tästä varsin erikoisesta haastajapositiosta käsin puolue katsoo oikeudekseen unohtaa oman parlamentaarisen vastuunsa, huutaa velkaantumisesta Marinin hallituksen vikana ja piilotella omia konkreettisia leikkauslistojaan.

Ei pidä unohtaa, että Kokoomuksen velkasaldo aiemman 12 vuoden hallitustaipaleen (valtionvelan kaksinkertaistuminen, veronalennuksia velkarahalla ym.) ja nyt oppositiossa olon ajalta on huimaava.

Koska Kokoomus korostaa koko ajan velkaantumisperspektiiviä, on syytä kiinnittää tosiasioihin huomiota.

Mitä tulee poikkeusaikojen päätöksiin, niistä kaiketi mittavimpia yritysten miljardiluokan koronatuet. Kun hallitus on esittänyt jotakin, niin oikealta laidalta on huudeltu, ettei riitä.

Yritysten velkarahalla kustannetut koronatuet ovat tulleet ”normaalien” vuosittaisten miljardien eurojen yritystukien päälle.

Olisi mielenkiintoista tietää, lukeeko Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tai kukaan muukaan puolueen pomoista Wikipediaa. Sieltä löytyy mielenkiintoinen artikkeli nimeltä Yritystuki.

Aihe on varmaan Kokoomukselle kiusallinen, sillä yritystukien osalta Kokoomus on tunnetusti osoittanut ”tulosvastuullisuutta mittavissa määrin”.

Vakavasti puhuttuna yritystuet ovat suurelta osalta haitallisia ja tervettä markkinataloutta vääristäviä.

Mahtaako PK-sektori siinäkin jäädä nuolemaan näppejään? Mahtaapa hyvinkin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu