Media aliarvioi pahasti suomalaisten kyvyn tunnistaa sisäinen hybridiuhka

Kansalliskonservatiivin Alfa-TV:n eilisiltainen Sanna Ukkola Live -kuplashow oli koonnut joukon samanmielisiä. Käynnissä oli perskokkarejuhlat, missä eräskin media-alan ammattilaiseksi luonnehdittava ruoti täysillä eläytyen Marinin syntistä itkua ja melkeinpä pillahti itkuun itsekin. Niin aidosti hän homman veti.

Perussuomalaisten eduskunnan kyselytuntien poliittisena seinäruusuna yleisesti tunnettu kansanedustaja puolestaan lateli kuin uudestisyntyneenä, apteekinhyllyltä, pilkulleen, kaikki ”jauhokohuun” liittyvät väitteet täydellistä valhenarratiivia seuraten ja narahti, tai ainakin kovasti esitti narahtaneensa. Hän suorastaan vertauskuvallisesti huusi, että ”Minä tämän kaiken keksin!”. Siinä jäi puolueen entiselle ja nykyiselle puheenjohtajalle jauhot suussa änkyttäjän rooli. Hyvä on, uskotaan sitten, että tämä enkommentoijaa esittävä onkin eräs mahdollinen ”jauhokohun” arkkitehdeista. Entisen aseman puolueessaan tietäen se ei mikään ihme olisikaan. Niin on kuin näyttää tai haluaa näyttävän.

Kirkko ja kaupunki: Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla

Mitä kuplaan tulee, suomalaisen yhteiskunnan yhtenäisyyden kannalta surullinen seikka on, että liki koko suomalainen media huutaa tästä samanmielisestä kuplasta, mistä levitetään faktoista välittämättä mitä ihmeellisintä disinformaatiota ja/tai mielikuvaa maan pääministeristä. Kaikkein surullisin piirre tässä kaikessa on, että täysin viattomat sivulliset on mustamaalattu ja heidän maineensa pilattu kenties lopuksi elämää. Sitä ei voi eikä tule antaa anteeksi ikinä. Hyökkäys kohdistuu nimittäin kansaan.

Ensin media kertoi hoitaneensa tämän ”jauhokohun” hienosti ja siihen päälle eräs media teetti kyselyn, missä se pyrki osoittamaan kansan kahtia jakautuneisuutta nostattamansa kohun ansiosta. Eli media siis katsoo hoitaneensa hienosti yhteiskunnan polarisaatioon ”johtaneen” disinformaatiokampanjansa.

Tällaista kutsutaan sisäiseksi hybridiuhkaksi, eikä sitä tarvitse kaunistella varsinkaan tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Kaikesta huolimatta on todettava, että eivät suomalaiset ihan näin helposti halpaan lankea.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu