Mediasuhteiden asiantuntija iltapäivälehdistä: ”Lähes jenkkien Fox News -leveleillä mennään jo”

SDP:n eduskuntaryhmän mediasuhteiden asiantuntijana piakkoin aloittava Iisakki Kiemunki lataa Demokraatissa suorat sanat myytistä, jonka mukaan pääministeri Sanna Marinista olisi tullut median, erityisesti nuoremman polven ”vihervasemmistolaisten” toimittajien sylikoira. Kiemunki, joka on tehnyt pitkän uran kaupallisen median palveluksessa, ampuu alas myytin omaan tosielämän kokemukseensa ja professori Ilkka Ruostetsaaren tutkimukseen nojaten.

Puolet mediaeliitistä kannatti Ruostetsaaren tutkimuksen mukaan jo vuonna 2014 kokoomusta ja siihen vielä muut oikeistopuolueet päälle. Ja osuus on ollut vahvasti nouseva. En keksi puoluelehtiä lukuun ottamatta ensimmäistäkään mediaa, jossa julkaisuvaltaa käyttäisi vasemmistolaista ajatusmaailmaa edustava päätoimittaja.”, kertoo Kiemunki.

Kiemunki muistuttaa tilanteesta iltapäivälehdissä, missä toimittajuus on vaihtunut poliittiseksi toimijuudeksi. Kiemungin mukaan oikeistolaiset ”setämiehet” eivät enää edes jaksa teeskennellä objektiivisia journalisteja.

Lue lisää Kiemungin ajatuksista:

Demokraatti: ”Jauhojengi” järisyttää myös journalismia

Media on puolensa valinnut, mihin sillä toki on oikeutensa, ja sitä ei ole voinut olla huomaamatta viime päivinä. Ei tarvitse ihmetellä, miksi media on niin innokas pitämään esillä kaikkea, mikä pyrkii leimaamaan sen poliittisen vihollisen tai sellaiseksi kuvitellun, ja pitämään esillä kohutodellisuutta politiikan asiakysymysten kustannuksella. Media valitsee aiheet, ei suinkaan esimerkiksi pääministeri Marin tai kukaan muukaan poliitikko.

Tätä tehdään siitä huolimatta, että on osoittauduttu kenties suurimmaksi turvallisuutta koskevaksi haavoittuvuudeksi suomalaisessa yhteiskunnassa. Trollit kiittävät ja itänaapuri!

Oikeisto on avainpaikoilla siellä, missä päätetään median kansalle tarjoilema poliittinen ”totuus”-versio. Se näkyy ja kuuluu jopa Yleisradiota myöten.

Nälkä kasvaa syödessä ja sen tulette vielä huomaamaan. Aiheellinen kysymys on, että kuinka monta tavallista kansaa edustavaa sivullista uhria median oikeistovaltiaiden kiihko jättää jälkeensä. Poliittinen vainoaminen haisee ja tunnelma kuin jossakin Trump-kultin vaiheilla.

Petteri Orpoa ja Riikka Purraa kannatellaan ”Eihän sitä tiedä, vaikka Suomeen saataisiin kansalliskonservatiivi hallitus” -projektin (terveiset Ilta-Latelle!) maaliin viemiseksi.

Orpo ja Purra eivät vielä tajua, että reki, jossa heitä kuljetetaan, on lokaa täynnä ja jättää ominaistuoksun, joka ei lähde pois juuriharjallakaan.


Lue siitä, mitä medialta jäi uutisoimatta:

Uuninpankkopoika Saku Timonen: Mitä jäi uutisoimatta?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu