Merikarvian virasta pidätetty kirkkoherra on Kokoomuksen paikallispoliitikko – Vastustaa naispappeutta ja homoparien vihkimistä

Merikarvian seurakunnan rippileirillä väitetysti pahennusta herättänyt kirkkoherra Tom Broberg on pidätetty virasta. Hänen epäillään todennäköisin syin syyllistyneen virkavelvollisuuksien vastaiseen toimintaan. Virasta pidättämisen suoritti Turun piispa Mari Leppänen.

Olen puuttunut turvallisuusvastaavana toimineen kirkkoherran asiattomiin puheisiin ja päihteiden käyttöön leirillä ja pidättänyt hänet väliaikaisesti virasta. Jatkotoimenpiteistä päättää myöhemmin tuomiokapitulin istunto.”, toteaa Leppänen hiippakunnan tiedotteessa.

Petteri Orpon (kok) konservatiivihallitusta lähellä oleva Ilta-Sanomat tuo myös esiin nuorten kertomukset, joiden mukaan tyttöjen ulkonäköä olisi kommentoitu seksuaalissävytteisesti.

Lue lisää:

Merikarvian kirkkoherra pidätetty virasta – Kotimaa – Ilta-Sanomat (is.fi)

Virasta pidätetty kirkkoherra Broberg on tukenut naispappeutta vastustavia pappeja ja ilmaissut vastustavansa samaa sukupuolta olevien parien kirkkovihkimisiä.

Jos kirkko olisi uskollinen Jumalan Sanalle, se pitäisi kiinni luomisjärjestyksen mukaisesti miehen ja naisen välisestä avioliittokäsityksestä”, totesi Broberg Merikarvia-lehdelle toukokuussa vuonna 2017.

Broberg on Kokoomuksen paikallispoliitikko.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Video: Kirkkoherra kokosi kirjasarjan natseista – Uutiset – Merikarvia-lehti (merikarvialehti.fi)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu