Mikä länsimainen oikeusvaltio kirjaa lakeihinsa Jumalan, kristillisen uskon ja sakramentit?

Suomessa on tahoja, jotka vaahtoavat turuilla ja toreilla siitä, kuinka Suomessa uskonnonvapaus on uhattuna. Monet näistä tahoista vielä samaan hengenvetoon väittävät, että Suomea uhkaisi ’islaminvaasio’.

Molemmat väitteet ovat ihan järjettömiä monistakin syistä mutta ehkäpä kaikkein ilmeisimmän ja kouriintuntuvan todisteen tarjoilee suomalainen lainsäädäntö ja siinä erityisesti kirkkolaki.

Mitä kirkkolaki sanoo?

” 1 § Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. Kirkon tunnustus ilmaistaan lähemmin kirkkojärjestyksessä.”

”2 § Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.”

Suomalaiseen lainsäädäntöön on siis kirjattuna Raamattu, kristillinen usko, Jumala, sakramentit ja kristillinen sanoma.

Mikä länsimainen oikeusvaltio kirjaa tällaisia epäjärjellisiä hölynpölyn asioita lakeihinsa?

Vastaus on tietenkin Suomi.

Niin kauan kuin tällaiset höpinät löytyvät Suomen lainsäädännöstä, ei kannata puhua uskonnonvapauden uhattuna olemisesta tai mielikuvituksellisesta islaminvaasiosta.

Ei nyt viitsisi puhua kristillisestä ylivallasta, tahi jopa mafiasta, Suomessa mutta sellainenkin saattaisi tulla jonkun mieleen kirkkolakia lukiessa.

Hölynpölyn markkinoilla väitetään kaikenlaista mutta se ei kestä lähempää tarkastelua, kuten edellä mainittukin osoittaa.

https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/eroakirkosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu