Mykkäseltä varomaton mutta paljastava lipsautus – Perusoikeudet ”muotoseikkoja” Kokoomukselle?

Puolueiden neuvottelemissa eduskunnan valiokuntien puheenjohtajuuksissa on nähtävissä mielenkiintoinen ilmiö. Kokoomus halusi ja sai yleensä vähempää kiinnostusta isommissa puolueissa herättäneen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuuden. Puolueessa tämä nähdään merkittävänä tulevien ”rakenteellisten uudistusten” kannalta. Helsingin Sanomille torstaina antamassa haastattelussa Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen antaa epäsuorasti ymmärtää, että perustuslain tulkinnoista saattaisi olla haittaa tehtäville ”rakenneuudistuksille”, mitä tilannetta valiokunnan puheenjohtajuus sitten ilmeisesti antaisi tilaisuuden välttää.

Puheenjohtaja ei todellakaan päätä siitä, mitä perustuslakivaliokunta linjaa perustuslain tulkinnan osalta mutta tässä kohtaa Mykkänen lipsauttaakin varsin varomattoman mutta sitäkin paljastavamman näkemyksen.

Ei puheenjohtaja mitään määrää, mutta hän johdattelee keskustelua ja vaikuttaa myös siihen prosessiin, ettei siellä ruveta pelaamaan muotoseikoilla”, toteaa Mykkänen Helsingin Sanomille.

Siis ovatko ihmisten perusoikeudet, kuten yhdenvertaisuus pelkkiä ”muotoseikkoja” Kokoomuksen poliittisessa ”pelissä”?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu