Orpon hallituksen politiikka on pelon politiikkaa ja pelon politiikka on tie autoritarismiin

Tänään eduskunnan kyselytunnilla oppositio totesi, että nykyinen yhteiskunnallinen tilanne vaatii johtajuutta, jota nyt ei ole havaittavissa pääministeri Petteri Orpon (kok) suunnalla. Noin yhdeksässä kuukaudessa Orpon oikeistohallitus on onnistunut saamaan aikaan totaalisen työmarkkinakaaokseen.

Juuri päättyneessä Ylen A-Talkissa Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz myönsi täysin avoimesti, että hallitusohjelmaa laadittaessa tiedettiin mitä on odotettavissa, eli juuri se mitä nyt saamme todistaa. Tämä on kenties merkittävin tunnustus pääministeripuolue Kokoomuksen suunnalla ja osoittaa, että kaaoksesta ja sen aiheuttamista kustannuksista ja muista seurauksista piittaamattomuus on ollut tietoinen valinta Kokoomukselta ja muilta hallituspuolueilta, eli Perussuomalaisilta, RKP:ltä ja Kristillisdemokraateilta. Hallitus johtaa maata siis kaaosta aiheuttaen. Kaaos on muuten eräs äärioikeistolaisen akselerationisen poliittisen vaikuttaminen keino.

On tietoinen ideologinen valinta, että hallitus on omaksunut yksipuolisen asemoitumisen pelkästään elinkeinoelämän, eli vahvemman, intressien ajamiseksi. Tässä yhtälössä palkansaajan roolina on kokea pelkästään kielteisiä vaikutuksia. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei turhaan sanonut A-Talkissa, että Suomi on siirtymässä pois Pohjoismaiden joukosta itäeurooppalaisten maiden joukkoon.

Samaan aikaan yhteiskunnassa kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset ovat joutumassa rikkaille velaksi myönnettävien vero- ja muiden etujen maksajaksi, eli yhä pahenevien leikkausten ja kurjistamisen kohteeksi.

Mitä tämä tarkoittaa?

Sitä, että hallituksen mielestä tavallisen suomalaisen on syytä oppia pelkäämään.

Orpon oikeistohallituksen politiikka on pelon politiikkaa ja pelon politiikka on tie autoritarismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu