Otsikot maailmalla enteilevät työperäisen maahanmuuton tavoitteiden romuttumista?

On ollut varsin mielenkiintoista havaita kotimaisen median reaktioita ulkomaisen median uutisointiin hallitusneuvottelut aloittavia puolueita koskien. Esimerkiksi oikeistokonservatiivi Ilta-Sanomat katsoi ulkomaisten medioiden uutisoivan asiasta ”erikoisella tavalla” johtuen varsinkin Perussuomalaisten nimittämisestä äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Oikeistopopulistinen Iltalehti niinikään tarttui omassa vastaavassa uutisessaan äärioikeiston käsitteeseen ja käänsi englanninkielisen ”far-right” -sanan pyöristäen ”laitaoikeistoksi” eli vältelläkseen äärioikeistosta puhumista.

Monissa uutisissa mainittiin myös eräs keskeinen Perussuomalaisiin liittyvä käsite nimittäin ”maahanmuuttovastaisuus”. Tämä onkin syytä panna merkille tilanteessa, missä varsin laajalla poliittisella konsensuksella on tunnustettu mittava tarve työperäiselle maahanmuutolle. Myös suuri osa suomalaisista ymmärtää tilanteen.

Siihen on tottuminen, että ulkomailla ei kaunistella tosiasioita varsinkaan äärioikeiston hallitusvastuun osalta. Suomi tulee olemaan suurennuslasin alla, pitivätpä suomalaiset mediatalot sitä ”erikoisena” tai eivät.

Mitä tulee Suomeen työn perässä muuttoa harkitseviin, heillä on oikeus tietää Suomessa vallitsevasta poliittisesta tilanteesta ja sen vaikutuksista esimerkiksi yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin. Nämä henkilöt eivät suinkaan lue suomalaisia medioita, vaan saavat silmiinsä ulkomaiset otsikot ja tekevät omat johtopäätöksensä.

Työperäisen maahanmuuton tavoitteiden romuttuminen tulee tietämään näivettyvää Suomea, missä nähdään leikkauslistoja leikkauslistojen perään.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra nimittää tätä kauniisti ”yhteiskunnan sopeutumiseksi”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu