Ruotsin TV4 paljasti Ruotsidemokraattien ”trollitehtaan” – Entäpä Perussuomalaiset?

Ruotsin TV4:n tutkivat journalistit ovat paljastaneet maan oikeistohallituksen tukipuolueen, äärioikeistolaisen Ruotsidemokraattien ja sen vuonna 2020 perustaman sosiaalisen median Riks-kanavan (YouTube) yhteistyökuvion demokraattisen järjestelmän häiritsemiseksi ja yhteiskunnallisen keskustelun myrkyttämiseksi. Riks-kanava tuottaa propagandaa ja harhaanjohtavaa aineistoa ja anonyymit Ruotsidemokraattien trollitilit viestintäosastossa välittävät aineistoa eteenpäin. Asiasta uutisoi Suomessa Ilta-Sanomat.

Ruotsidemokraatit kuuluvat europarlamentissa ECR-ryhmään (Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä), johon kuuluu myös pääministeri Petteri Orpon kehuman Italian pääministerin Giorgia Melonin uusfasistinen Fratelli d’Italia ja Suomesta Perussuomalaiset.

Ruotsin paljastukset herättävät pakostakin kysymyksiä siitä, mikä mahtaa olla tilanne Ruotsidemokraattien sisarpuolueen Perussuomalaisten kohdalla? Entäpä pääministeripuolue Kokoomus?

Kysymyksen aiheellisuutta lisää se havainto, että Perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjaa on yhteiskunnallisessa keskustelussa laajalti kuvattu epärehelliseksi, jopa suoranaiseksi valheiden tehtailuksi. Puolueen kannatus onkin äänestäjille annettujen petettyjen lupausten vuoksi rajussa pudotuksessa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu