SLEY leimaa homoseksuaalisuuden ”syntiinlankeemuksen aiheuttamaksi ihmisen olemuksen ja toiminnan vääristymäksi”

Kirkko- ja kaupunki uutisoi 27.10.2023 Helsingin evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston päätöksestä jättää ilman budjettitukea viisi kirkon virallista lähetysjärjestöä. Syynä on kyseisten lähetysjärjestön kielteinen suhtautuminen naispappeuteen ja seksuaalivähemmistöihin. Ilman tukea jääneiden joukosta löytyy kirkon 150-vuotias herätysliike ja virallinen lähetysjärjestö Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY ry). SLEY:n viime kesänä julkistama homoseksuaalisuutta koskeva kannanotto ”Emme syrji tai työnnä sivuun” onkin sisäisesti varsin ristiriitaista luettavaa.

Kannanotossaan SLEY toivottaa seksuaalivähemmistöt tervetulleeksi liikkeeseen jopa jäsenistöään ohjeistaen ja väittää, että sen piirissä ei harjoitettaisi niin sanottuna eheytystä, jolla yritetään muuttaa seksuaalista suuntautumista. Tällainen väite tiedetään kuitenkin konservatiivisiin herätysliikkeisiin liittyvän kokemuksen perusteella sumuverhoksi, jonka suojissa tapahtuu kaikenlaista. Homoseksuaalisuuden harjoittamista avionrikkomiseen verraten ”tervetulleille” seksuaalivähemmistöön kuuluville tarjoillaan kieltäymystä, eli selibaattia. Tällaista vaativien olisikin syytä tehdä omakohtainen elämysmatka vuosikausien selibaattiin ja sen seurauksiin.

Torjuvaa asennettaan ”homoseksuaaliseen toimintaan” SLEY perustelee Raamatun opetuksilla ja kirkon virallisella avioliittokannalla.

Opetamme Raamatusta nousevan evankelis-luterilaisen kirkon virallisen kannan mukaisesti, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Tämän opetuksen mukaan homoseksuaalinen toiminta ei kuulu Jumalan luomaan järjestykseen, vaan on syntiinlankeemuksen seurausta. Syntiinlankeemus aiheutti ihmisen olemuksen ja toiminnan vääristymistä monilla tavoin myös seksuaalisuuden alueella.”, todetaan kannanotossa.

Siis, luomisjärjestyksen vastaista, syntiinlankeemuksen aiheuttamaa ihmisen olemuksen ja toiminnan vääristymistä? Eikä tässä vielä kaikki, sillä SLEY:n näkemyksen mukaan silläkään seikalla, että homoseksuaalisuus olisi synnynnäistä, ei ole merkitystä, koska ”raamatullinen teologia” ja ”luomakunnan vääristymät”.

Sanat loppuvat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu