Tavoittelevatko Perussuomalaiset synnyttävän äidin määrittelyä lähtökohtaisen uskottomuusepäilyn alaiseksi?

Naisten ja sateenkaarivähemmistöjen oikeuksien vastaiseen kansainväliseen anti-gender -verkostoon kuuluva Aito avioliitto -yhdistys piti lapsen oikeuksien päivänä marraskuun lopulla tilaisuuden eduskuntatalon edessä. Tilaisuudessa luettiin vaikutusvaltaisten uskonnollisten ja poliittisten vaikuttajien tervehdyksiä. Lisäksi Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten vaikuttajat pitivät poliittisia palopuheita muun muassa naisten aborttioikeuksiin ja translain uudistukseen liittyen.

Hieman yllättäen vantaalainen kaupunginvaltuutettu Juha Järä (ps) syöksyi kohti varsin kummallista teemaa, nimittäin isyyshuijauksia. Järä vaati DNA-testejä isyyden vahvistamisprosessiin ja veti esiin ”moraalisesti väärin toimivat äidit”. Myös tavoite asian huomioimiseksi seuraavan hallituksen hallitusohjelmassa esitettiin.

Kolmantena asiana hän nosti isyyshuijaukset, jotka tulee saada lopetetuksi. ”Mies, joka ei ole lapsen isä, joutuu maksamaan perättömiä elatusmaksuja, valtavia summia siis vuosien varrella. Näitä tapauksia tulee joka vuosi arvioiden mukaan noin 500 kappaletta lisää. Ongelmasta kärsivät myös lapset. Perinnölliset sairaudet (ja sukulaisuus, toim.lis.) eivät ole tiedossa, jos todellinen isä ei ole tiedossa. On välttämätöntä ottaa käyttöön DNA-selvitykset isyyden vahvistamisprosessiin. Nykyinen prosessi suojelee lähinnä moraalisesti väärin toimivia äitejä ja viranomaisia lapsen edun ja väärän isän kukkaron kustannuksella. Useampi ihmisoikeus rikkoontuu.” Hän toivookin näitä asioita seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan.”, kirjoitti Aito avioliitto -yhdistys tilaisuutta koskevassa jutussaan Juha Järän puheesta.

Kun poliitikko esittää asiansa synnyttäviä naisia potentiaalisiksi ”moraalisesti väärin toimiviksi äideiksi” leimaten, jää koko jutusta varsin likainen maku suuhun.

Siis tavoittelevatko Perussuomalaiset synnyttävän äidin lainsäädännöllistä määrittelyä lähtökohtaisen uskottomuusepäilyn alaiseksi?

Aiheeseen liittyvää:

Yle: Porin valtuusto ei innostunut maksamaan ilmaisia DNA-testejä kaikille syntyville lapsille – valtuustossa äidyttiin referoimaan kaunokirjallista kyntäjävertausta:

Kaupunginvaltuutettu Anssi Salmi (ps.) teki kesällä valtuustoaloitteen, jossa haluttiin Porin maksavan DNA-isyystestin kaikille halukkaille isille, myös avioliitossa syntyvien lasten isyyden selvittämiseksi.

Miesten tasa-arvo ry: Miesten tasa-arvo ry:n kannanotto: nykyinen isyyslaki ei ole tasa-arvoa, vaan sukupuolisyrjintää:

Kun isyyslakia viimeksi vuonna 2015 uudistettiin, Miesten tasa-arvo ry esitti, että
isyysolettamasta tulisi luopua kokonaan ja että isyys pitäisi aina lapsen syntyessä varmistaa automaattisella DNA-testauksella.


Päivitetty Aiheeseen liittyvää-osiolla, 01.01.2023, klo 16:59

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu