TEM:in verkkosivulla suora linkki Rydmanin X-palvelun tilille, missä Rydman maalittanut yksittäisiä toimittajia ja yksityishenkilöitä

Viime torstaina 20.6.2024 oppositiopuolueet SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto esittivät välikysymyksensä perussuomalaisen elinkeinoministerin Wille Rydmanin luottamusta koskien. Myös Keskusta esitti ministeri Rydmanille ja koko hallitukselle epäluottamusta. Keskusta katsoo, että ”Rydmanilla ei enää ole edellytyksiä tehtäviensä hoitamiseen eikä hallituksella toimintakykyä”. Välikysymyskeskustelusta kirjoitti muun muassa porvarillinen Helsingin Sanomat.

Lue lisää:

Konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz: Epäluottamus Rydmanille kaataisi hallituksen – äänestys tulevana maanantaina – Politiikka | HS.fi

Helsingin sanomien mukaan Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo halusi erityisesti Kokoomuksen ja RKP:n puolelta selvyyttä siihen, että onko ”ministerin asemasta hyväksyttävää maalittaa ja mustamaalata yksittäisiä toimittajia ja yksityishenkilöitä, kuten Rydman on tehnyt”. Suoraa vastausta ei tullut.

Tosiaankin, ministeri Wille Rydman on käynyt henkilökohtaista taisteluaan julkisesti sosiaalisen median tileillään, erityisesti X-palvelussa (ent. Twitter). Nyt vain on niin, että linkki kyseiselle X-tilille on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) Rydmania esittelevillä virallisilla suomen-, ruotsin– ja englanninkielisillä sivuilla. Sama koskee myös Rydmanin Instagram-tiliä ja henkilökohtaista verkkosivua.

Näin ollen, joka kerta kun Rydman ottaa esimerkiksi X-tilillään kantaa joko yksityiselämäänsä tai päivänpolitiikkaa koskien, hänen on ymmärrettävä, että kannanotot ja viestit eivät saa olla ristiriidassa ministerin tehtäviin kuuluvien velvoitteiden kanssa.

Rydman on sosiaalisen median henkilökohtaisella sodankäynnillään loukannut yksittäisiä toimittajia ja kansalaisia, mikä on Rydmaniin varjon heittäneiden epäilyjen aihepiirin lisäksi suoraan sanottuna pöyristyttävää. Pöyristyttäviä olivat myös pääministeri Petteri Orpon (kok) ja muiden hallituspuolueiden esittämät puolustuspuheenvuorot, joissa ilmaistiin Rydmanin nauttivan ehdotonta luottamusta.

Rydman on myös vahingoittanut Suomen ulkoista mainetta. Hänen vastuullaan ovat nimittäin elinkeinoelämän ja yritysten kansainvälistymispolitiikka ja ulkomaisten investointien edistäminen. Rydman on siis toiminnallaan osoittanut täydellistä piittaamattomuutta Suomen ja erityisesti suomalaisen elinkeinoelämän maineesta.

Pääministeri Orpo ja hallituspuolueet ovat Rydmanin tueksi asettuessaan tahranneet Suomen maineen tyttöjen ja naisten oikeuksien ja aseman puolustamisessa omassa maassa ja kansainvälisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu