USA: Ihmiset äärikristillisten kirkkojen ja -liikkeiden panttivankeina

Kaikella on kuitenkin hintansa. Näin voisi sanoa USA:n korkeimman oikeuden aborttipäätöksestä. Taustalla vaikuttavat äärikristilliset kirkot ja -liikkeet johtajineen ja kannattajineen kokevat voitonriemua tavoitteensa toteutumisesta, jota on seuraamassa liuta muita tavallisten ihmisten oikeuksia rajoittavia päätöksiä, kuten ehkäisyn ja seksuaalivalistuksen kieltäminen, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien poispyyhkimisestä puhumattakaan. Ristiretki, jolle nämä maallisen yhteiskunnan tavallisia kansalaisia omilla uskonnollisilla käsityksillään orjuuttamaan pyrkivät voimat ovat lähteneet, saattaa kuitenkin päättyä ikävästi. Kun ihmisille lopulta valkenee orjuudentila käytännön vaikutuksineen, tapahtuu silmien avautuminen tavalla, jonka vaikutukset voivat olla rajut ihmisten asenteissa.

Äärikristillinen liikehdintä, joka on olennainen osa kansainvälistä äärioikeistolaista verkostoa, on vuosia lietsonut sisäistä riistaansa olotilaan, missä kuvitellaan, että kristittyjä vainottaisiin mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Kyse on kuitenkin peitetarinasta, sillä, kuten USA:n karu esimerkki antaa selvääkin selvemmin ymmärtää, liikehdinnän omana tavoitteena on tavallisten ihmisten pakottaminen uskonnosta kumpuavien rajoitteiden piiriin: uskonnon ylivallan palauttaminen, yksissä tuumin synergiaetuja hakevan demokratia- ja ihmisoikeusvastaisen ja taloudellista eriarvoisuutta ajavan äärioikeistolaisen verkoston kanssa.

Kuvittelevatko nyt isoon ääneen ”Herraa kiittävät” äärikristilliset kirkot ja -liikkeet tosiaan, että ihmiset alistuvat heidän panttivangeikseen?

Jos tavallinen länsimainen ihminen on tähän asti elänyt ”ei koske minua” -ajatuksen vallassa, sen aika on pian ohi, ellei jo olekin.

Ristiretkeläiset voivat joutua kokemaan rajun asenneilmapiirin muutoksen, sillä kaikella on hintansa ja varsinkin ihmisten sadistisella orjuuttamisella.

 

+18
mpmaenp
Sosialidemokraatit Siuntio

Kunnanvaltuutettu
Kunnanvaltuuston 1.varapuheenjohtaja
Siuntion Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu