Valtiontalous: Opposition irtisanoutuminen parlamentaarisesta vastuusta lähinnä noloa seurattavaa

Oppositiopuolueiden tehtävänä on haastaa hallitusta ja sen ajamaa politiikkaa tarvittaessa hyvinkin kärkkäästi. Oman lukunsa tässä haastamisessa kuitenkin muodostaa mielikuvateatteri, jolla eduskunnan valiokuntien ja istuntosalin läpi käyneet esitykset ja päätökset sysätään ”virheiksi” haukuttujen osalta hallituksen syyksi ja kaikki muu opposition saavutuksiksi. Tämä siitä huolimatta, että oltaisiin liki kaikessa merkittävässä yhdytty hallituksen esityksiin esimerkiksi valtiontaloutta tai suuria uudistuksia koskien.

Tosiasiallisesti on suoritettu parlamentaarinen sitoutuminen mutta erityisesti vaalien läheisyys ajaa taktikointiin ja epärehtiin puheeseen, missä yhtäkkiä pestään kädet ja kyse onkin ollut ”huonon hallituksen” politiikasta. Tällaista voisi joku kutsua vastuun pakoiluksi, joka on noloa tilanteessa, missä oletusarvoisesti pyritään hallitusvastuuseen. Onko tällaisista vastuunkantajiksi, on hyvä kysymys.

Eikä totuudenvastaisten mielikuvien syöttäminen äänestäjille ole sekään mikään ylevä saavutus.

Valtionvelan ja muiden juoksevien kulujen lisäämisen osalta voisi kysyä, että onko oppositio omalla myötävaikutuksellaan sitten kehrännyt tilannetta, missä keppi saa viuhua mutta porkkanaa ei näy mailla eikä halmeilla?

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu