Veroehdolla tai ilman, SDP tuskin on kyykytettävissä Kokoomuksen hallituskumppaniksi

Maan johtava oikeistopopulistinen media ja ajatushautomo Iltalehti julkaisi eilen artikkelin, missä Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri ”Sammakkoja lentää” Orpo päästettiin antamaan näytettä poliittisesta ylimielisyydestä. Orpo nimittäin ryhtyi jakelemaan puolueita vuohiin ja lampaisiin pitäessään itsestään selvänä puolueensa eduskuntavaalivoittoa, eli Orpon pääministeripostia. Pohjapapereitakin hallitustunnusteluihin on jo kuulemma laadittu.

Lampaista hampaisiin, nimittäin luonnollisesti Orpo otti hampaisiinsa pääministeripuolue SDP:n. Orpo asetteli SDP:lle talouspolitiikkaa koskevan ehdon melkeinpä käskevään sävyyn ja ikään kuin vaalit olisivat jo ratkaistu. Tuli veroehto muodossa, joka oli vieläpä koomisesti kopioitu monen SDP:n poliitikon esittämistä näkemyksistä. Orpo moitti Marinin talouspoliittisen linjan olevan epäselvä, vaikka Kokoomus on ollut siunaamassa Marinin hallituksen linjauksia eduskunnassa.

Ainoa, mikä tässä on epäselvää, on tunnetusti Kokoomuksen suuren tulevaisuuden – eri asia kuin Suomen ja suomalaisten suuri tulevaisuus – talouspolitiikka ja sen seuraamukset tavallisten suomalaisten arkeen.

Tänään julkaistiin MTV Uutisten kysely puolueiden piiripäättäjille mahdollisista suosikeista hallituskumppaneiksi. SDP:n piirit laskivat esiripun Orpon ehtomonologin edestä niin, että humina vain kävi. Mieluisin hallituskumppani oli Vasemmisto murskaluvulla 58 %.

Orpon kannattaa muistaa, että ylpeys voi käydä lankeemuksen edellä. Sitäkään ei sovi unohtaa, että sitä niittää mitä on kylvänyt. Pätee myös Kokoomukseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu