Vihervasemmistosta liki neljä vuotta valittanut Keskusta ruokkinut uusoikeiston nousua ja kaivanut omaa kuoppaansa

Toisen päähallituspuolueen Keskustan kannatuksen romahtaminen historiallisen alhaisiin lukemiin on puolueen puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan saanut savun nousemaan korvista. Tunnelmia avaa Helsingin Sanomat eilisessä jutussaan. Jälleen kerran Saarikko laulaa liki neljä vuoden ajan kuulunutta keskustalaista valitusvirttä, jonka toistuva aihe on vihervasemmisto ja vihervasemmistolainen politiikka. Ilmeisesti ”ei-vasemmistolainen” Keskusta on liikaa sotkettu tähän mystiseen vihervasemmistoon.

Ei käynyt ilmeisesti mielessä johtuisiko Keskustan kannatuksen kehitys ainakin osittain siitä, että puolue on itse ruokkinut uusoikeiston nousua valitusvirrellään ja leimannut itsensä aivan täysin turhaan vasemmiston (joidenkin mielestä kommunismin) aisankannattajaksi. Tosiasia on kuitenkin se, että sen kummemmin hallitus kuin sen politiikkakaan ei ole vihervasemmistolainen, vaan edustaa nimenomaan keskitien politiikkaa, joka on ollut suorastaan välttämätöntä pitkään jatkuneissa kriisiolosuhteissa.  Politiikkaa on tukenut myös pääoppositiopuolue Kokoomus, mitä ei monesti ainakaan median osalta haluta tunnustaa.

Tosiasiassa Keskusta on saanut pitkästä aikaa tehdä nimenomaan keskustalaista politiikkaa. Mutta tämän Keskusta on halunnut tavalla tai toisella kirota alimpaan jonnekin. Näin Keskusta on ollut omalta osaltaan häivyttämässä omaa olemustaan (siinä onnistui kyllä Sipiläkin) ja samalla hilaamassa puoluekenttää kohti oikeistoa, keskeltä oikealle. Kansainväliset trendit tuntuvat Suomessakin.

Pääministeripuolue SDP on toiminut käytännönläheisen politiikan tekijänä, missä positiossa täytyy ottaa huomioon koko yhteiskunta pitäen sisällään myös yritykset ja elinkeinoelämän. Vaikka sitä ei ole ehkä hyvä sanoa ääneen, SDP on ottanut varsin suvereenisti paikkansa politiikan keskikentällä ja sinnehän se luontaisesti kuuluukin, vaikka sydän sykkii siellä missä ihmisillä yleensä.

Ja ei hallitus ole mikään vihervasemmistolainen mutta sitähän huutavan median ja yleisön edessä on oikeastaan turha sanoa.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu