Viron eliitti voi katsoa peiliin – Yhtä aikaa halveksuntaa ja vaatimuksia yhteistyön tekemisestä

Iltalehti, jolla näyttää kriisinkin keskellä olevan varaa ihan mihin vain, on jälleen osoittamassa, kuinka kelvoton hallitus Suomea johtaa. Kuten Ilta-Sanomat, Iltalehtikin taitaa oikeistoagendaa hyödyttävän ulkomaisen informaatiovaikuttamisen kanavoimisen poliittisiin tarpeisiinsa. Nyt on vuorossa Viron koronakriisin ja sen aiheuttamien talousvaikeuksien vyöryttäminen Suomen niskaan, siis tietenkin hallituksen viaksi ja virheeksi tarkemmin ottaen. Virossa ollaan vaikeuksissa nimenomaan Suomen koronatoimien vuoksi.

Viroa johtavan hallituskoalition riveistä on kuultu suoraan sanottuna siivotonta tekstiä maatamme johtavaa hallitusta vastaan ilman mitään sen kummempia sanktioita päätänsä aukoneille. Tyhjää parempi on tietenkin esitetty anteeksipyyntö mutta asenne tehtiin hyvin selväksi. Joten, mitä ne anteeksipyynnöt enää auttavat, kun se asenne.

Ja kas, lisäksi kuin ”ihmeen kaupalla” nimenomaan suomalaisopiskelijoiden ”kosteat illanistujaiset” Tarton yliopiston asuntolassa toimivat esimerkkinä koronatartuntojen lähteestä.

Teretulemast?

Tämän lisäksi varsin hyvin on tiedossa, että Viron matkailualan strategia on viime aikoina ottanut täysin tietoisen suunnan, joka keskittyy erityisesti keskieurooppalaisten matkailijoiden houkuttelemiseen. Tämä on luonnollisesti viisastakin liiketoiminnan kestävyyden näkökulmasta mutta liiankin moni suomalainen on saanut havaita sen, miten strategia suomalaismatkaajien kohtaamaan palvelukulttuuriin Virossa vaikuttaa.

Hyvin tylyjä ja kylmäkiskoisia uutisia silläkin rintamalla. Mutta yhä vain hullunkurisemmaksi menevät vaatimukset yhteisestä talous- ja kriisialueesta.

Suomi on tosiasiallisesti kärsinyt epäsymmetriasta, jota hyödyntäen Viro on houkutellut veropakolaisiksi ryhtyneitä yrittäjiä, noin kauniisti sanottuna. Näistähän löytyy esimerkkejä muun muassa eduskunnasta, Viron äärioikeistolaisen Ekren veljespuolueen Perussuomalaisten riveistä.

Se siitä naapurisovusta, vai pitäisikö sanoa ketusta häntä kainalossa.

Sen sijaan, että kriisin keskellä Viron hallitsevalla eliitillä on varaa syytellä Suomen siirtymisestä johonkin 30-luvun asetelmiin, voisi vaihteeksi katsoa peiliin.

Kun jälleen kerran ollaan helmeläisten asialla halveksumassa Suomen hallitusta, voisi aivan hyvin vaatia, että Viron eliitti siivoaisi edes yhden suurisuisen Putin-hovin hyödyttäjän riveistään.

No, sitähän se ei tule tekemään.

Miten olisi Virolle tunnetusti rakkaamman Ruotsin puoleen kääntyminen?

Sieltä tulee niitä eliittimatkaajia.

Suomalainen matkaaja on pelkkää bulkkitavaraa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu