Yle juhlisti uutislähetyksessään Seiskan 30-vuotispäiviä ja vakuutti asiantuntijan suulla lehden luotettavuutta

Eilisessä Ylen pääuutislähetyksessä klo 20:30 juhlistettiin juorulehti Seiskan 30-vuotispäivää. Esille tuotiin, kuinka Seiska on rikkonut ennätyksiä verkossa viimeksi pääministeri Sanna Marinin bilekohun ansiosta. Haastateltavana oli myös mediahistorioitsija Jukka Kortti, joka kertoi, että Seiska tekee työnsä huolella ja se on saanut poikkeuksellisen vähän huomautuksia medioiden itsesäätelyelimeltä eli Julkisen sanan neuvostolta (JSN).

Historioitsijan luonnehdinta ei mahda ihan pitää paikkaansa, kun katsotaan JSN:n ratkaisuja. Seiska on muun muassa saanut poikkeuksellisen vakavan huomautuksen JSN:ltä, joka totesi Seiskan rikkoneen Journalistin ohjeita törkeällä tavalla. Myös yksityisyydensuojaa koskevia ohjeita on rikottu, totuudessakaan ei ole aina pysytty.

Lisäksi on huomattava, että bilekohu ei koskenut pelkästään Sanna Marinia, vaan sen myötä mediat tulivat valheellisesti leimanneeksi Marinin seuralaiset huumeidenkäyttäjiksi.


Laki Yleisradio Oy:stä, 12 § (päivitys 12.09.2022 klo 21:18): ”Yhtiö ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä muiden eri televerkoissa tarjoamiensa julkisen palvelun tehtävään kuuluvien sisältöpalveluiden yhteydessä.” 

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu