Ääripäiden sirkus jättää varjoonsa uinuvan enemmistön

En ole lainkaan yllättynyt äärioikeistopuolueen kannatuksen noususta.

Elämme populismin nousun aikaa. Ääripäät hyökkäävät sanallisesti toisiaan vastaan, jopa räikeisiin valheisiin vedoten. Media rakastaa näitä hyökkäyksiä ja nostaa mielellään esiin nämä ääripäät ja heidän tempauksensa, jotka ovat toinen toistaan julkeampia ja kohuttavampia. Poliitikkojen ja puolueiden taholta on myös selvästi havaittu, että ken huutaa kovimmin ja keksii törkeimmät valheet, saa eniten näkyvyyttä.

Mediassa huutelevien poliitikkojen tulisi katsoa peiliin ja miettiä tykkäysten ja some-näkyvyyden sijaan sitä, mitä on konkreettisesti saanut aikaiseksi poliitikkona. Tunnetaanko sinut vain rasisminvastaisena symbolina, joka omalla tavallaan jakaa kansan kahtia. Ja sitten on se toinen ääripää, joka on saavuttanut valokeilansa lähinnä vähemmistöjen panettelijana.

Tämän sirkuksen keskelle jää hiljaisena uinumaan se kolmas, nukkuva ryhmä, eli enemmistö. Olisi äärettömän tärkeää saada heidät heräämään; tulemaan esiin sellaisine kannanottoineen ja ratkaisuineen, joilla saataisiin tasapainoa yhteiskuntaamme.

Eikö politiikan tarkoitus ole tarttua erilaisiin aiheisiin, pohtia ja pyrkiä konkreettisesti tekemään asioista parempia ja helpompia kansalaisille. Edellytys olisi tietysti vilpittömyys ja ratkaisuhakuisuus jatkuvan kärjistämisen, tahallisen väärinymmärtämisen ja huomionhaun sijaan.

Toisaalta, puolueiden uudesta kannatusmittaustuloksesta on nähtävissä, että myös kannattajat uppoavat helposti poliittisen sirkuksen pyörteisiin; poliittisten ääripäiden propagandaan. Pidemmän korren vetää nähtävästi se, jolla on vähiten konkreettisia tekoja ja faktoja. Ilo tosin jää lyhyeksi, mutta se ei näytä huolestuttavan heidän kannattajiaan.

Ja se on huolestuttavaa.

Muhis Azizi
Turun kaupunginvaltuutettu (Kok.),
Turun monikulttuurisuusneuvoston pj.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu