Epäoikeudenmukaisuutta demokratian kustannuksella

Yleensä, kun maahanmuuttajataustaiset henkilöt tekevät joitain väärää ja asia nousee julkisuuteen, vaikuttaa se valitettavasti negatiivisesti koko maahanmuuttajaväestöön. Näin ei tietenkään tulisi olla, mutta ilmiö on valitettavan yleinen ja syvään juurtunut, myös maailmalla.

Hallituksen johtavan puolueen keskuudessa on epämääräisistä ja valheellisistakin toimintatavoista ilmiannettuja, maahanmuuttajataustaisia poliitikkoja. Nämä ovat tekojensa vuoksi joutuneet käsittämättömiin mittasuhteisiin paisuneiden mediarevittelyiden kohteiksi. Olen tietenkin sitä mieltä, että valehtelu ei ole hyväksyttävää missään muodossa ja jotkut hakevat julkisuutta väärällä tavalla, mutta teot ja seuraamukset tulisi asettaa oikeisiin mittasuhteisiinsa.

Tekojen vakavuus ja siitä seuraavat sanktiot ja reaktiot eivät mene käsi kädessä. Vähemmistötaustaisiin poliitikkoihin kohdistetut ”iskut” ovat selvästi kovempia, verrattuna valtaväestöön kuuluviin poliitikkoihin.

Olemme saaneet lukea, kuinka maahanmuuttomyönteisyydestään tunnettu puolue potki maahanmuuttajataustaisen jäsenensä ulos valehtelun vuoksi, mutta samaan aikaan maahanmuuttovastaisuudestaan tunnettu puolue pitää jäsenistään kiinni kunnialla, vaikka yksi jos toinenkin on syyllistynyt jopa rikkomaan lakia.

Sosiaalisessa mediassa saa usein lukea tältä ”tietyn puolueen” taholta yksittäisiä ulostuloja maahanmuuttajiin liittyviin huhuihin, olettamuksiin ja väitteisiin, joista monet ovat osoittautuneet valheellisiksi. Sen sijaan, että valheellisiin julkaisuihin puututtaisiin heidän puolueensa sisältä, päinvastoin niistä seuranneella julkisuusvyöryllä jopa rehvastellaan. Samankaltaiseen joukkolynkkaamiseen usein sortuvat jopa heidän kannattajansa. Joten voi vain avoimesti ihmetellä, miten he hyväksyttävät itseltään moisen käytöksen, sortuen paljon pahempaan panetteluun, kuin mitä on nähty muiden puolueiden taholta.

Sosiaalisen median ylilyöntejä perustellaan usein tarpeella ”nostaa kissa pöydälle”, mutta mielestäni sivistysvaltiossa se ”kissa” pystytään nostamaan pöydälle vähemmälläkin provokaatiolla.

Rupesi siis mietityttämään politiikkakentän oikeudenmukaisuus. Kuulisin mielelläni arvon lukijoilta ja yleisesti äänestäjiltä: koetteko, että poliitikot ovat samalla linjalla, mitä tulee seuraamuksiin, jos poliitikko ei noudata rehellistä ja arvokasta toimintaa asemassaan? Ovatko säännöt kaikille samat, puolueesta riippumatta? Menetelläänkö näiden asioiden suhteen siten, kuten demokratiassa kuuluisi menetellä? Ja jos vastasitte kyllä, miten perustelette väittämänne?

 

Muhis Azizi

Turun kaupunginvaltuutettu (Kok.),

Turun monikulttuurisuusneuvoston pj.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu