Vetelihtelijöiden Välttelijät

Vetelihtelijöiden Välttelijät

 

Vetelehtijä, kuka hän on?

Voiko tai saako ketään kutsua vetelihtelijäksi?

Ei saa, ei ainakaan jos tuo tulee oikeistolaisen suusta.
Chillailuksi voi sanoa, jos on entinen ammattiyhdistysjyrä ja pääministeri.
Syrjaytynyt lienee vasemmiston käyttämä sana. Parempaa termiä en ole heiltä kuullut.
Joku, voi käyttää termiä ”kohtaanto ongelma”, tämä soveltuu myös siihen teoreettiseen tilanteeseen, että kaikki vetelehtijät on jo töissä ja muualta ei saa paikkaan palkattua.
Nuorten kohdalla voidaan käyttää muodikasta termiä: NEET (englanninkielisestä ilmaisusta Not in Employment, Education or Training)

Ennenkuin menen asiaan, voinemme olla kaikki sitä mieltä seuraavasta:
Joutenolo ei ole kenellekkään hyväksi. Ihminen passivoituu, sosiaaliset kontaktit jäänee rajoitetun piirin sisään. Uteliaisuus uusiin asioihin ja oppimiseen vähenee. Pitkään istuminen tai makaaminen ei ole myöskään hyväksi fyysiseltä puolelta. Lihas ja yleiskunto hiipuu.
Jne jne.
Pelkästään näiden asioiden ja monen muun, tähän on saatava stoppi.

 

Vetelijtelijöitä on suomessa aivan liian paljon. Yhteiskunnalliset vaikutukset ovat huomattavia.

Taloudelliset kustannukset ovat liian korkeat jo nyt. Jonkin ajan kuluttua pelkällä peruseläkkellä on paljon ihmisiä. NEET nuorten jäätyä koulutuksen ja/tai työelämän ulkopuolelle on sanatonta tuhlaamista ja tulee maksamaan maltaita.
Näitä kustannuksia ei voi velkarahalla maksaa hamaan tulevaisuuteen. Veroja ei voi nostaa lisää, päinvastoin.

 

Mitäs tästä seuraa?

Jos asiaa kysyy vasemmistolta, saat vastauksen ”eriarvoisuus” on lisääntynyt massiivisesti. Nyt pitää tehdä tulonsiirtoja.
Jos asiaa kysyy oikeistolta, he sanovat: Tarttis tehdä jotain.
Jos asiaa kysyy demareilta, et saa selkeää yhdensuuntaista vastausta. Sama vihreiden kanssa.

Minun mielestä, meidän pitää samantien lopettaa  sana ”eriarvoisuuden” käyttö. Sen taakse on helppo mennä, eikä se tarkoita tässä tilanteessa yhtään mitään. 
Tunnen monta vasemmistolaista. He ovat kaikki ahkeria työmiehiä/naisia ja sekaan mahtuu muutama ”ahne yrittäjäkin”. Kun asiaa heiltä kysyy, saat hyvin oikeistolaisen vastauksen. (Ovatko he sittenkin siirtyneet Perus Suomalaisten leiriin?)
Vasemmisto poliitikkojen on ihan pakko lopettaa tämä lässytys ja tyhjänpuhuminen.

Demarit lupasi eduskuntavaaleissa repiä edellisen hallituksen päätökset. Vähän samallatavalla kuin täällä amerikassa Trump lupasi repiä Obaman laput silpuksi.
Nyt mennee aktiivimalli, lapsi lentää pesuveden mukana ikkunasta ulos. Kikyn lisäminuutit taitaa kanssa mennä, sellainen on meno päällä.
Palaan samaan asiaan kuten edellä: Tunnen monta demaria, yrittäjiä ja duunareita. Heidän suusta tulee sama vastaus kun oikeistolta. Hmmm..

PerusSuomalaisia leimataan monenlaisella ja värisellä kirveellä. Se lienee kuitenkin niin, että sekä vasemmisosta että demareista tulee Persuille ääniä myös tähän asiaan liittyen, ei pelkästään muiden näkyvien Persu teemojen tiimoilta.

Oikeisto, eli Kokoomus ja järkevät Kepulaiset myös tunnistavat ongelman ja puhuvat niinkuin asia on. Tekivät edellisen hallituksen aikana jopa päätöksiä jotka menivät käytäntöön saakka. Mikään päätös ja käytännön ensi askeleet ei monestikaan ole täydellisiä. Ihan varmasti ne on tässä tilanteessa sellaisia josta meteliä syntyy. Samalla linjalla pitäisi kuitenkin olla rohkeutta jatkaa, seurata tilannetta ja tehdä tarpeellisia muutoksia.

 

Päätän kirjoitukseni vanhaan viisauteen ja sitten  kysymykseen: Asiat on jätettävä parempaan kuntoon, kuin mistä ne sain tänne tullessa.  Mitä sinä, poliittinen päättäjä tekisit? Mitä sinä, äänestäjä odotat päättäjiltä?

NiemelaJari

Yrittäjä. Teknologia, ihmisten, tiimien ja yritysten vuorovaikutus kiinnostaa, varsinkin niiden muuttaminen parempaan suuntaan. Talous ja poliitiikka sekä kansainvälisesti että paikallisesti myös lähellä sydäntä. Ilman uteliaisuutta, omaksumista ja kokeilemista ei mitään uutta saada aikaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu