Ilmasto muuttuu. Minun vaikutus?

Lämpeneekö se ilmasto?
Varsin monet tekstailijat ja kaduilla kulkijat tuntuvat olevan sitä mieltä, että ilmastonmuutos on peruttu kun nyt talvella on ollut kovia pakkasia. Sääennusteiden mukaan pakkaset eivät vielä ole loppumassa vaikka nyt alkuviikosta (viikko 10) onkin lämpötila liki koko Suomessa plussan puolella.
Maailmanlaajuisesti on päätetty pyrkiä siihen, että ilmasto ei lämpenisi kuin maksimissaan 1,5 astetta, mutta jos tuo tavoite jää saavuttamatta, niin miksi seuraava tavoite jonka alle lämpenemisen pitäisi jäädä olisi 2 astetta eikä 1,6 astetta?
Monet Suomessa ovat sitä mieltä, että Suomi on pieni maa ja päästöt ovat niin pieni osa kokonaisuutta, että ei sillä ole merkitystä mitä me täällä Suomessa teemme kun se ilmasto muuttuu kuitenkin.
Pitäisi kuitenkin muistaa, että parempi rikka rokassa kuin jossain muualla, vai miten se olikaan? Mutta joka tapauksessa jokaisella ihmisellä ja sillä miten hän toimii on asiassa merkitystä. Se voi olla tiättekö niin, että todellinen katastrofi on vaikkapa 0,00000001 asteesta kiinni.
Miettikääpä siis sitä, että kun Suomi olisi esimerkkinä, jokainen kansalainen, ja siten saataisiin maailmanlaajuiset kokonaispäästöt pikkaisen pienemmiksi siten, että juuri ja juuri pysyttäisiin kriittisen rajan alla niin eikö kannata yrittää?
NiemiMatti

Hiljattain tavallaan kotiin palannut maailmanmatkaaja, tai jotain sellaista.
Sähköposti: matti.niemi79@elisanet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu