Kriminaalilasten vanhemmille vastuuta

Vaaralan blogista:

” Riina Law on tehnyt useita rikosilmoituksia kiusaajien teoista, mutta ilmoituksista ei ole ollut apua.
– Pasilasta soitettiin, että kun näitä tapahtumia on niin paljon, niitä pitää alkaa sulkemaan. Kaikkein helpoimmalla päästään, jos ilmoitan, että perun niistä rangaistusvaatimukset, kun rangaista ei pysty. Joko sen takia, että nuoria ei ole tunnistettu tai sitten sen takia, että he ovat alle 15-vuotiaita, Law kertoo.

Alle 15-vuotiaat eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa. Se tarkoittaa sitä, että poliisi suorittaa rikosepäilystä esitutkinnan äärimmäisen harvoin. Jos rikosilmoituksesta herää huoli nuoren voinnista, poliisi voi ohjata tapauksen sosiaaliviranomaisille.​ ””

Eikö poliisilla ole velvollisuus tutkia rikokset riippumatta rikollisen iästä?

On törkeää jos poliisi ehdottaa perumaan rikosilmoitukset, koska haluaa päästä helpolla.

Mutta kyllä joo. LAKIA pitää MUUTTAA! Vaikka rikosoikeusvastuu alkaisi yhä vasta 15-v, niin poliisin pitää alaikäistenkin jutut tutkia ja sitten ne pitää syyttäjän viedä oikeuteen jossa vahvistetaan korvaukset.

Koulukiusaamistapauksiin voisi olla paikallaan asettaa sovittelukielto, sekä kiusaajien kuvien julkaisu ja paikkakunnalta poisto – perhe voisi lähteä mukaan jos haluaisi.

VANHEMPIEN VASTUULLA pitäisi olla, etttä alle 18-vuotiaalle tuomitut korvaukset tulisivat maksettua, vaikka sitten perheen omaisuutta myymällä, jopa pakkotyötä teettämällä. Suomalaiset on saataava ruotuun, no?

YLEISESTI pitää alkaa jo ala-asteen ekaluokilla opettaa (tunti viikossa) psykologiaa, jonka keskeisenä osana vahvistetaaan näkemystä siitä, etttä kun toisesta pahaa puhuu, toista kiusaa tai lyö, niin tuollaisella henkilöällä on jonkin sortin aivovaaurio ja terapian tarve, sekä sellaiset pitäisi aina ohjata välittömään hoitoon.

KORVAUKSET voisi kuitenkin joissain tapauksissa, esim. lievä haukkuminen tai tönäisy, olla kiinteä summa uhrille, vaikkapa 100 euroa, kun samalla tekijä esittäisi julkisen anteeksipyynnön jonka antaisi uhrille kirjallisena ja huoltajien nimikirjoituksilla varustettuna, mutta satasen korvauksia ei saisi tapahtua toistuvasti.

Että ottaa pannuun tämä kilttien hömppien saamattomuus, kun väkivalta vain pahenee ja hyssytellään :-/

 

 

NiemiMatti

Hiljattain tavallaan kotiin palannut maailmanmatkaaja, tai jotain sellaista.
Sähköposti: matti.niemi79@elisanet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu