Huolestuttaako huoltosuhde hallitusta

Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan hallituksen tavoitteet vahvistaa julkista taloutta eivät tule toteutumaan (11.6.2024).
Hallitus on valinnut leikkausten linjan, joka ei tuota tulosta. Kun vienti ei vedä ja kotimainen kulutuskysyntä sakkaa leikkausten ja veronkorotusten vuoksi, tavoitteet karkaavat yhä kauemmaksi. Jopa Purran pelkäämä alijäämämenettely saattaa toteutua kaikesta kansan kurittamisesta huolimatta. Hallituksen leikkauspolitiikka on ollut lyhytnäköistä ja tulosvaikutuksiltaan täysin ylimitoitettua.

Suurin rakenteellinen ongelmamme on väestön ikääntyminen, ei alijäämämenettely. Velkaantumisen juuri syyt ovat yhä hoitamatta, eikä riittäviä toimia ole tehty. Hallituksessa istuu puolue, jonka koko politiikka perustuu maahanmuuton vastustamiselle ja tästä syystä kasvua tukeva politiikka ontuu ja pahasti. Olisi mielenkiitoista kuulla, miten Perussuomalaiset aikovat ratkaista kestävyysvajeen ja huoltosuhteen ongelmat ilman maahanmuuttoa. Suomi tarvitsee maahanmuuttoa ja ulkomaista työvoimaa. Syntyvyytemme on historiallisen matalalla tasolla. Ennusteen mukaan väkilukumme kasvaa vielä vuoteen 2034, jonka jälkeen maamme väkiluku tulee laskemaan. Mikäli hallitusvastuussa on jatkossakin Perussuomalaiset, tuo vuosi voi olla jo aiemmin. Valtiovarainministerimme on kertonut täysin avoimesti, että maamme vetovoimatekijöitä tulisi vähentää, ettei maamme olisi houkutteleva maahanmuuton kohteena. Näillä vetovoimatekijöillä hän tarkoittanee erilaisia hyvinvointiyhteiskunnan palveluja ja sosiaalisia turvaverkkoja. Tavoitteena on siis leikata lisää. Toivottavasti Perussuomalaisten äänestäjät ymmärtävät tämän tarkoittavan myös heitä.

Maahanmuuttoa tulisi tarkastella mahdollisuutena, ei uhkana tai ongelmana. Haluamme tänne työperäistä maahanmuuttoa, mutta kilpailu on kovaa. Meille ei tunkua ole ja joudumme tekemään lisää työtä sen eteen, että saisimme houkuteltua maahamme osaajia ja työvoimaa. Olemme kaikesta kaukana, kylmä ja pimeä maa. Emme ole tulijoille ystävällisiä. Kielemme on vaikea ja meillä on myös rakenteellista rasismia, ja jopa suoraan yksilöihin kohdistuvaa rasismia arkisessa ympäristössä. Päin vastoin kuin valtiovarainministerimme aikoo tehdä, meidän tulisi kaikin keinon pyrkiä lisäämään vetovoimatekijöitä. Vuosi 2034 on aivan kohta ja meillä alkaa olemaan kiire. Mikäli emme saa kasvua tähän maahan, leikkaamme niin kauan, ettei ole enää mistä leikata. Mikäli emme saa kasvua tähän maahan elintasomme tulee laskemaan ja maamme köyhtyy.

Työperäisen maahanmuuton lisäksi meidän tulee panostaa kotoutumiseen ja maahanmuuttajien työllistymiseen. Kaikkien mukaan ottaminen on huomattavasti kannattavampaa yhteiskunnan kannalta, kuin vastakkain asettelun ja rasismin tie.
Politiikan tekijät unohtavat usein, miksi politiikkaa tehdään. Ei siksi, että peitotaan poliittiset vastustajat, vaan siksi, että tekisimme kaikille hyvän yhteiskunnan elää ja asua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu