Paradoksi

Suomi on taantumassa sekä taloudellisesti, että henkisesti. Hallituksen taantumuksellinen politiikka ei lisää maamme taloudellista toimeliaisuutta eikä kilpailukykyä. Tänään (3.7.3024) julkaistun kilpailukykyä mittaavassa tutkimuksessa Suomen kansainvälinen kilpailukyky onkin taantunut laaja-alaisesti, ollen IMD-vertailussa vasta 15. sijalla. Erityisesti sijoitusta heikensi taloudellinen menestyminen. Niin. Juuri se osa alue, jonka hallitus on kehunut laittavansa kuntoon. Kaikki mittarit osoittavat väärään suuntaan. Työttömyys kasvaa ja työllisyysaste pienenee. Tuottavuus sakkaa.

Korkotaso ja Venäjän hyökkäyssota ovat tekijöitä, joihin meidän on itse vaikea vaikuttaa, mutta hallitus olisi voinut toisenlaisella politiikalla vaikuttaa kotimaiseen kulutukseen, toimeliaisuuteen ja tulevaisuuden uskoon vahvistamalla sitä. Nyt valittu leikkauslinja ja vielä syksyllä voimaan tulevat arvonlisäveron korotukset tulevat laskemaan kotimaista kysyntää lisää. Suomen sijoitusta indeksissä heikentävät myös muun muassa huoltosuhde, väestönkasvu ja ulkomaisen koulutetun työvoiman saanti. Perussuomalainen taantumuksellinen maahanmuuton vastustaminen tulee vain syventämään näitä ongelmia.

Suomen yritysten suorituskykyä on hallitus pyrkinyt parantamaan palkansaajan kukkarosta ottamalla. Lääke on väärä ja yksipuolinen, mikäli tarkoitus on yritysten tehokkuuden ja innovaatioiden lisääminen. Juuri nämä haasteet painoivat sijoitustamme. Mutta ”hallitus ohjelma on hyvä”, kuten olemme useaan kertaan kuulleet. Paradoksaalista vain, ettei mitkään mittarit näytä siltä.

Lähde: https://www.etla.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/suomen-kansainvalinen-kilpailukyky-taantunut-laaja-alaisesti-imd-vertailussa-vasta-15-sija/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu