Ylpeys käy lankeemuksen edellä

Suosion aallon huipulla voi helposti käydä siten, että alkaa pitämään itseään erinomaisena ja voittamattomana. Erinomaisuuden tunne näyttäytyy ulospäin ylimielisyytenä, empatiakyvyttömyytenä ja töykeytenä. Ylpeä ei itse huomaa jopa koomiseksi muuttuvaa käytöstään.

Mutta, jossain vaiheessa käy, kuten aina käy. Ylhäältä tullaan alas. Näin kävi nyt Perussuomalaisille. Kun suosio ja paikka auringossa ovat äänestäjistä kiinni, ei heitä kannata unohtaa vaalien välissäkään. Hallitusvastuuta ei voida pitää Perussuomalaisten vaalituloksen syynä. Syynä on puolueen linjan muuttuminen siitä mitä kansalle luvattiin, verrattuna siihen mitä kansalle hallituksessa tarjoiltiin. Kokoomuksen suosiossa hallituksen politiikka ei näy, koska Kokoomus noudattaa vain sitä politiikkaa, mitä se takuutuotteena uskollisille äänestäjilleen vaaleista toiseen tarjoaa. Toisin on Perussuomalaisten laita. Ne liikkuvat äänestäjät, jotka eivät ole tuiminta uskollista maahanmuuttolinjan porukkaa, taisivat hylätä puolueen. Puolueen kannattajien ydin on kuitenkin pieni ja menestyäkseen tulee Perussuomalaisten hakea laajempaa kannatusta, kuin mitä pelkkä maahanmuutto teemana tarjoaa.

Kirjoitin blogissani Voima ja vastavoima siitä, miten käy, kun mennään ääripäähän riittävän pitkälle. Voima ja vastavoima | Uusi Suomi Puheenvuoro. Liikkuva maltilliset äänestäjät alkavat hakemaan vastavoimaa sille poliittiselle suuntaukselle, jonne he eivät halua yhteiskunnan valuvan. Kun äänestäjä huomaa tehneensä virheen, harmitus oikaistaan seuraavissa vaaleissa.

Vasemmiston vaalitulos on kerrassaan huikea! Tällaista ei rohkeinkaan osannut povata, vaikka vastavoimat olivat näkyvissä ja aistittavissa. Sosiaalinen media kohisee ja moni kertoo saaneensa takaisin sen uskonsa tähän kansaan, joka on vuosien kuluessa menetetty. Vasemmiston menestys on jotain, joka on ollut pinnan alla jo pitkään ja etsinyt vain kanavaa tulla ulos. Punavihreät menestyivät myös Ruotsissa ja Tanskassa. Meille kaikille on yhteistä pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jota nyt on herätty puolustamaan. Olen riemuissani, että asiallinen, tieteeseen ja tutkimukseen perustuva politiikka voitti. Eurooppa tulee meitä tässä asiassa vielä perässä, mutta hekin tulevat vielä huomaaman, ettei populistinen politiikka ole se, millä tuotetaan kansalle hyvinvointia. Sillä välin jatketaan hyvinvointiyhteiskunnan, tasa-arvon, oikeusvaltion ja ihmisarvon puolustamista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu