Ylpeys käy lankeemuksen edellä
Suosion aallon huipulla voi helposti käydä siten, että alkaa pitämään itseään erinomaisena ja voittamattomana. Erinomaisuuden tunne näyttäytyy ulospäin ylimielisyytenä, empatiakyvyttömyytenä ja töykeytenä. Ylpeä ei itse huomaa jopa koomiseksi muuttuvaa käytöstään.
Mutta, jossain vaiheessa käy, kuten aina käy. Ylhäältä tullaan alas. Näin kävi nyt Perussuomalaisille. Kun suosio ja paikka auringossa ovat äänestäjistä kiinni, ei heitä kannata unohtaa vaalien välissäkään. Hallitusvastuuta ei voida pitää Perussuomalaisten vaalituloksen syynä. Syynä on puolueen linjan muuttuminen siitä mitä kansalle luvattiin, verrattuna siihen mitä kansalle hallituksessa tarjoiltiin. Kokoomuksen suosiossa hallituksen politiikka ei näy, koska Kokoomus noudattaa vain sitä politiikkaa, mitä se takuutuotteena uskollisille äänestäjilleen vaaleista toiseen tarjoaa. Toisin on Perussuomalaisten laita. Ne liikkuvat äänestäjät, jotka eivät ole tuiminta uskollista maahanmuuttolinjan porukkaa, taisivat hylätä puolueen. Puolueen kannattajien ydin on kuitenkin pieni ja menestyäkseen tulee Perussuomalaisten hakea laajempaa kannatusta, kuin mitä pelkkä maahanmuutto teemana tarjoaa.
Kirjoitin blogissani Voima ja vastavoima siitä, miten käy, kun mennään ääripäähän riittävän pitkälle. Voima ja vastavoima | Uusi Suomi Puheenvuoro. Liikkuva maltilliset äänestäjät alkavat hakemaan vastavoimaa sille poliittiselle suuntaukselle, jonne he eivät halua yhteiskunnan valuvan. Kun äänestäjä huomaa tehneensä virheen, harmitus oikaistaan seuraavissa vaaleissa.
Vasemmiston vaalitulos on kerrassaan huikea! Tällaista ei rohkeinkaan osannut povata, vaikka vastavoimat olivat näkyvissä ja aistittavissa. Sosiaalinen media kohisee ja moni kertoo saaneensa takaisin sen uskonsa tähän kansaan, joka on vuosien kuluessa menetetty. Vasemmiston menestys on jotain, joka on ollut pinnan alla jo pitkään ja etsinyt vain kanavaa tulla ulos. Punavihreät menestyivät myös Ruotsissa ja Tanskassa. Meille kaikille on yhteistä pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jota nyt on herätty puolustamaan. Olen riemuissani, että asiallinen, tieteeseen ja tutkimukseen perustuva politiikka voitti. Eurooppa tulee meitä tässä asiassa vielä perässä, mutta hekin tulevat vielä huomaaman, ettei populistinen politiikka ole se, millä tuotetaan kansalle hyvinvointia. Sillä välin jatketaan hyvinvointiyhteiskunnan, tasa-arvon, oikeusvaltion ja ihmisarvon puolustamista!
”Suosion aallon huipulla voi helposti käydä siten, että alkaa pitämään itseään erinomaisena ja voittamattomana. Erinomaisuuden tunne näyttäytyy ulospäin ylimielisyytenä, empatiakyvyttömyytenä ja töykeytenä. Ylpeä ei itse huomaa jopa koomiseksi muuttuvaa käytöstään.”
Sopisiko tämä vasemmistoliittoon?
Jos keksit perusteluja miksi ei sovi, niin eikö silloin ole kohtuullista että joku muukin käyttää vastaavia perusteluja?
Johtopäätös: tälläiset blogit ovat itsepetosta.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, jäitä hattuun. Henkilö ohitti nyt kyllä aatteen äänten määrässä. Se näkyy mm. seuraavien Vasemmistoliitosta valittujen henkilökohtaisissa äänissä.
Ilmoita asiaton viesti
Li Anderssonia ennustettiin äänikuningattareksi jo ennen vaaleja mutta tuo äänimäärä ylitti kaikki odotukset. Mielestäni äänet meni Li Anderssonin persoonalle eikä se ehkä kuvaa Vasemmistoliiton suosiota. Seuraavien vaalien jälkeen nähdään onko puolueen kannatus noussut.
Ilmoita asiaton viesti
Matti Villikarin kanssa täysin samaa mieltä. Seuraavat vaalit saattavat kyllä näyttää suuntaa, johon Li Anderssonin seuraaja puoluetta ehkä vie.
Henkilökohtaisesti tuskin uskon puolueen kannatuksen nousuun, en edes jonkun esittämän fuusioitumisen SDP:n kanssa, jaksane uskoa, sen suosioon.
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien toukokuussa tekemän kyselyn mukaan 59% vastasi, että istuva hallitus on tehnyt tai on tekemässä maastamme huonomman paikan elää. Kyllä tämä myös vaalituloksen näkyy ja tulee näkymään myös seuraavissa vaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Anderssonin äänimäärä on osoitus siitä että suomalset tiedostavat laitaoikeiston vaaran. Ranskan ja Saksan kansaa Kreml vie kuin pässiä narusta. Saksan ja Ranskan laitaoikeistolaisilla puolueilla on ollut läheiset välit Kremliin. Päättyvällä parlamenttikaudella Vaihtoehto Saksalle -puolueella (AfD) ja Ranskan Kansallisella liittoumalla on ollut yhteensä 34 paikkaa. Se on lähes puolet parlamentin äärioikeistolaisen Identiteetti ja demokratia -ryhmän alkuperäisestä kokoonpanosta.
Nyt puolueet ovat saamassa parlamenttiin yhteensä 45 edustajaa, 15 AfD:stä ja 30 Kansallisesta liittoumasta.
Parlamentissa on alkavalla kaudella 720 paikkaa.
https://suomenkuvalehti.fi/uutisviikko/venajalle-myonteiset-voimat-vahvistuivat-kesan-iso-kysymys-on-pystyvatko-ne-yhteistyohon/?shared=1292975-a4ffe898-500&utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Venaja-myonteiset%20voimat%20vahvistuivat%20-%20pystyvatko%20he%20yhteistyohon?&utm_term=Venajalle%20myonteiset%20voimat%20vahvistuivat%20-%20kesan%20iso%20kysymys%20on*%20pystyvatko%20ne%20yhteistyohon*%20*Lue%20lisaa*&utm_content=u-5130257-81417056-2506241-9
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmiston tulos ei ollut huikea. Ainoastaan Anderssonin henkilökohtainen äänimäärä oli huima. Andersson=Vasemmistoliitto. Eli ei nyt kannata liikaa keulia. Mikähän on Vasemmistoliiton kannatus ilman Anderssonia seuraavissa vaaleissa…
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai Li toimi hyvänä veturina, mutta Vasemmiston jäsenmäärä on ollut eduskuntavaalien jälkeen hyvässä kasvussa noin 1500 uudella jäsenellä. Vasemmiston suosion trendi on nouseva ja seuraavissa vaaleissa näemme mihin se riittää. On selkeästi syntymässä uusi kannattaja sukupolvi.
Ilmoita asiaton viesti