Energiakriisi ajaa eläkeläiset entistä ahtaammalle

Euroopan suurin talousmahti Saksa sai liittopäivävaalit käytyä. Mielenkiintoinen lopputulos, kun povataan tulevaa hallituskoalitiota. Miten tulee käymään EU:n taksonomiassa ydinvoiman suhteen? Hyväksytäänkö se kestäväksi sähköntuotantomuodoksi EU:ssa vaiko ei, tällä on Suomelle iso merkitys tulevaisuuden kannalta. Sitä jäämme mielenkiinnolla odottamaan. Talvi tekee tuloaan ja energian kulutus kasvaa suomalaisissa kotitalouksissa ja yrityksissä. Tuleva talvi tulee tuntumaan meidän jokaisen lompakossa, mitä ainakin uutisoinnissa sähkön hintojen osalta povataan.

EU:n päästökauppa ja Suomen nykyhallituksen ilmastopolitiikan vaikutus näkyy valitettavasti ihmisten ostovoiman heikkenemisenä. Päästökaupan ansiosta polttoaineiden hinnannousua saammekin seurata, vaikka polttoaineveroon ei koskettu. Vuodet eivät ole veljiä keskenään ja globaali-ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Sitä eivät yksin Suomalaiset eikä nykyhallituksen ideologinen vihreä kapitalismi pysäytä.

Mielenkiintoiset ajat ovat edessä. Yksi huolenaiheeni on pieni- ja keskituloiset eläkeläiset, jotka jo nyt joutuvat punnitsemaan lääkkeiden ja ruuan välillä selviytyäkseen Lipposen hallituksen säätämän taitetun indeksin takia, puhumattakaan eläkkeiden kohtuuttomasta verotuksesta. Tähän lisättynä tuleva sähkön ja lämmitysöljyn kallistuminen tulee aiheuttamaan vielä enemmän vyönkiristämistä eläkeläisten talouksissa. Seuraavan hallituksen ohjelmaan on saatava taitetun indeksin muuttaminen takaisin puoliväli-indeksiin, joka huomioi hintoja ja palkkoja tasavertaisesti.

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu